Burger med mozarella og de beste pommes frites
Hjemmelaget burger er alltid godt og når man i tillegg serverer verdens beste pommes frites til – er det himmelsk godt! Jeg gjør minst mulig med kjøttet. Salt og pepper holder for å få en ren kjøttsmak når jeg også bruker ost. Potetene tar litt lengre tid. For å lage de beste pommes frites, koker jeg potetene først i vann og avkjøles før de frityrstekes i olje. Det er virkelig verdt innsatsen. Potetene blir sprø og gylden på utsiden og myke inni. Nam!
Ingredienser
- 600 g karbonadedeig
- 4 hamburgerbrød, grove
- 2 ts sennep, Djion
- 4 ts majones
- 1 tomat
- 1 rødløk
- salatblader
- 4 skiver mozarella ost
- Pommes frites:
- 8 store poteter
- 1 liter solsikkeolje
- havsalt
Slik gjør du
- Burger:
- Ha Kjøtt i en bolle, og bland med salt og pepper. Ikke jobb for mye med deigen, da kan burgerene bli kompakte. Del i fire og form til hamburger. Grill eller stek i et par minutter på hver side. Legg på mozzarellaosten mot slutten av steketiden. Server i burgerbrød med sennep, majones, tomat, løk og saaltblader og sammen med de aller beste pommes frites.
- Pommes frites:
- Skrell poteter og skjær i staver eller båter. Kok dem nesten møre i vann. Hell av vannet og la vannet dampe godt av de varme potetene. Avkjøl potetene i kjøleskapet eller fryseren en stund. Varm oljen i en gryte og sørg for at oljen er skikkelig varm før du legger potetene i gryten. Stek potetene i flere omganger. Potetene skal være sprø og gylden. Legg de på papir for å bli kvitt overflødig fett og dryss salt over.