Baba ganoush
Baba ganoush er en rett fra Midtøsten laget av grillet aubergine blandet med hvitløk, tahini, sitronsaft og krydder. Det er mest vanlig å grille auberginer direkte over en flamme for å få den gode røyksmaken. Men man får også et fint resultat når man bruker grillelementet i stekeovnen slik jeg gjør i denne oppskriften.
Ingredienser
- 2 auberginer
- 1- 2 hvitløkfedd ( avhenger av størrelse), knust
- 2 ss extra virgin olivenolje
- 2 ss tahini
- Litt pepper
- Salt
- 1⁄2 økologisk sitron, saften
- Litt bladpersille, hakket til topping
- Granateple eller ristete pinjekjerner til topping til topping, valgfrit
Slik gjør du
- Varm stekeovnen og sett på grillelementet 240 °C
- Lag noen hull i auberginene og legg dem i en ildfast form. Grill dem i ovn i ca 45 min til auberginen faller helt sammen og skallet er brent og begynner å sprekke. Snu på dem et par ganger under stekingen.
- Fjern skinnet, det skal ikke brukes. Ha auberginekjøtt, tahini, hvitløk, litt persille og sitronsaft i kjøkkenkaskin og mos til en masse. Du kan også mose med en gaffel eller stavmikser. Smak til med salt og pepper. Topp med noen dråper olivenolje og strø persille og granateplekjerner over
- Topp med noen dråper olivenolje strø persille og pinjekjerner eller granateplekjerner over .
K 2. september 2021 (19:41)
Hei! Takk for fin blogg med mange gode oppskrifter!
Går det bra å gjøre ferdig denne (og dippen med valnøtt og grillet paprika) noen timer i forveien og ha i kjøleskapet før servering?
Aicha Bouhlou 4. september 2021 (14:54)
Det går helt fint.
Marit Winge 14. november 2021 (21:57)
Hei
Kan denne fryses?
Aicha Bouhlou 18. november 2021 (09:06)
Hei Marit, det har jeg aldri prøvd. Så jeg vet ikke!
Flora Emini 1. mai 2022 (18:58)
Hei! Kan denne lages dagen før og oppbevares i kjøleskap?
Aicha Bouhlou 25. mai 2022 (15:43)
Ja det kan du.
Hanne 2. juni 2023 (19:50)
Hei, i boka di «Den grønne maten » deler du auberginen i to og steker i ovnen, mens her griller du drn hel dlik jeg ser de fleste oppskrifter gjør. Hva er best? Jeg fulgte boka di i dag og syntes det ble godt (som alle oppskriftene dine)
Aicha Bouhlou 22. november 2023 (17:57)
Takk for hyggelig tilbakemelding. Begge deler går fint. Litt avhengeig av hva man skal lage.