Arabisk flatbrød pizza med harissa aubergine
Middle eastern pizza with harissa and eggplant recipe in english at the bottom of this page.👇🏾
Pizzakvelden kan gjøres litt annerledes.
Bruk arabiske flatbrød til å lage en nydelig spennende Midtøsten inspirert pizza med harissa grillet aubergine, ayvar og labneh. Flatbrødene ligner litt på pitabrød, men er litt større og tynnere.
Brød, Harissa, ayvar får du kjøpt i innvandrerbutikk. Du får også kjøpt labneh , men det er veldig enkelt å lage yoghurtosten selv. Her er link til fremgangsmåte https://aichasmat.no/labneh/
Ingredienser
- 4 arabiske flatbrød
- 1 stor eller 2 små auberginer, del på to på langs og skjær på langs i tynne skiver
- 4 ts harissa
- 4 ss olivenolje
- 2,5 Labneh + 1,5 dl til topping
- 4 ss ayvar ( grillet paprika saus)
- 1 rød chili, hakket
- frisk koriander, hakket
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C
- Rør sammen harissa og olivenolje i en liten bolle. Pensle aubergineskiver med harissablandingen og stek på en forvarmet grillpanne i noen minutter på hver side til de er møre. Fordel først labneh så ayvar på flatbrødene, topp med grillet aubergine og chili og stek i 8 – 10 minutter til flatbrødene er gylne og sprø. Når pizzaen er ferdig stekt toppes den med mer labneh og hakket koriander
Middle eastern pizza with harissa grilled egglant
Make pizza night a little different.
Use Arab flatbread to make a lovely Middle East inspired pizza with harissa grilled eggplant, ayvar and labneh. Flat breads are a bit like pita bread, but is slightly larger and thinner.
1 big or to smal leggplants
4 teaspoons harissa
4 tablespoons olive oil
2 ½ dl labneh + 1 ½ dl (topping)
4 tablespoons ayvar( roasted red pepper sauce)
1 red chili, chopped
coriander, chopped
Ingrediens
4 arab flat breads1 big or to smal leggplants
4 teaspoons harissa
4 tablespoons olive oil
2 ½ dl labneh + 1 ½ dl (topping)
4 tablespoons ayvar( roasted red pepper sauce)
1 red chili, chopped
coriander, chopped