Fylte paprika i tomatsaus
Fylt med kjøtt, ris og deilige krydder – paprika blir ikke bedre!
Ingredienser
- 300 g karbonadedeig
- 6–8 paprika, gjerne i forskjellige farger
- 250 g ukokt ris
- 1 liten løk, finrevet eller hakket
- 3 hvitløkfedd, finrevet eller hakket
- 1 dl rosiner
- 1 dl finhakket bladpersille
- 1 ss olivenolje
- 1 ts tomatpuré
- 1 ts tørket mynte (valgfritt)
- 1⁄4 ts malt kanel
- 1⁄4 ts kajennepepper
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts pepper
- ca. 2 ts salt
- -
- saus:
- 1 ss extra virgin olivenolje
- 1 liten løk, finhakket
- 1 hvitløkfedd
- 1 boks hakkede tomater (à ca. 400 g)
- 2 ss tomatpuré
- 2-3 dl vann
- 1 ts sukker
- salt og nykvernet pepper
Slik gjør du
- Lag sausen først. Varm olivenoljen i en gryte som er stor nok til å romme både saus og paprika, men som er liten nok til at paprikaene står stødig mot hver andre. Ha i løk og hvitløk. La frese til løken er myk og blank. Tilsett tomater, tomatpuré og vann. Ha i sukkeret, og smak til med salt og pepper.
- Bland karbonadedeig, ris, løk, hvitløk, rosiner, persille, olivenolje, tomatpuré, mynte, kanel, kajennepepper, spisskummen og pepper. Smak til med salt. Skjær toppen av paprikaene, og rens dem for frø og hinner. Ta vare på toppen, for den skal legges på som et lokk senere. Fyll blandingen i paprikaene. De skal være ca. 3⁄4 fulle. Ikke klem fyllet for hardt sammen, for risen vil svelle under tilberedning. Sett paprikaene tett sammen i tomatsausen i gryten. Legg toppen på paprikaen som et lokk på de fylte papri- kaene. Sett lokk på gryten. La det hele koke opp, og deretter trekke på svak varme i ca. 40 minutter. Server.