Regnbuesalat
Velsmakende middagssalat med alle viktige komponenter for å gjøre den både næringsrik og mettende.#belgvekster
Ingredienser
- Til betene:
- 2 rødløk
- 2 polkabeter (rød- og hvitstripete rødbeter)
- 1 dl eplesidereddik
- 2 dl sukker
- 1⁄2 ts salt
- Til quinoa og mango:
- 1 1⁄2 dl quinoa
- 1 stor mango, i terninger
- Litt persille, hakket
- 1 lime, saften av
- Til bønner
- 1 pakke/boks, ca. 300 g sorte kokte bønner
- 1 hvitløkfedd, finhakket
- 1 ss sriracha eller annen chilisaus
- Extra virgin olivenolje
- 2–3 tomater, i skiver eller terninger
- 1 ts eddik
- Salt & pepper
- 2 avokadoer
Slik gjør du
- Skjær rødløk og polkabeter i tynne iver. Bruk gjerne mandolin eller ostehøvel for å få betene så tynne som mulig.
- Kok opp 3 dl vann, eddik, sukker og salt. La det småkoke til sukkeret er løst opp. Legg beter og løkskiver over i den varme laken og trekk kjelen til side. La løk og beter ligge og avkjøle i laken.
- Kok quinoa i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken. Avkjøl og vend inn mango, persille, limesaft og 2 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper.
- Rør hvitløk og chilisaus i bønnene og smak til med salt og pepper. Del tomatene og bland i eddik, olivenolje, salt og pepper. Anrett salaten med de forskjellige tilbehørene. Legg på avokadoskiver og drypp litt olivenolje over hele salaten.