Regnbuesalat

Velsmakende middagssalat med alle viktige komponenter for å gjøre den både næringsrik og mettende.#belgvekster

 

 

 

 

 

Regnbuesalat

Personer middag: 4

Ingredienser

  • Til betene:
  • 2 rødløk
  • 2 polkabeter (rød- og hvitstripete rødbeter)
  • 1 dl eplesidereddik
  • 2 dl sukker
  • 1⁄2 ts salt
  • Til quinoa og mango:
  • 1 1⁄2 dl quinoa
  • 1 stor mango, i terninger
  • Litt persille, hakket
  • 1 lime, saften av
  • Til bønner
  • 1 pakke/boks, ca. 300 g sorte kokte bønner
  • 1 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 ss sriracha eller annen chilisaus
  • Extra virgin olivenolje
  • 2–3 tomater, i skiver eller terninger
  • 1 ts eddik
  • Salt & pepper
  • 2 avokadoer

Slik gjør du

  1. Skjær rødløk og polkabeter i tynne iver. Bruk gjerne mandolin eller ostehøvel for å få betene så tynne som mulig.
  2. Kok opp 3 dl vann, eddik, sukker og salt. La det småkoke til sukkeret er løst opp. Legg beter og løkskiver over i den varme laken og trekk kjelen til side. La løk og beter ligge og avkjøle i laken.
  3. Kok quinoa i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken. Avkjøl og vend inn mango, persille, limesaft og 2 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper.
  4. Rør hvitløk og chilisaus i bønnene og smak til med salt og pepper. Del tomatene og bland i eddik, olivenolje, salt og pepper. Anrett salaten med de forskjellige tilbehørene. Legg på avokadoskiver og drypp litt olivenolje over hele salaten.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.