Kjøttboller med fennikel i tomatsaus
Helt andre boller som du kan servere med pasta eller polenta. Oppskrift på polenta finner du her
Ingredienser
- 500 g lammekjøttdeig eller karbonadedeig
- 1 liten løk, finhakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 egg
- 1 ss maisenna
- 2 ss fennikelfrø, knuste
- 2 ts spisskummen
- 1 aubergine, i små terninger
- 2 dl rødvin
- 1 boks hakkede tomater
- 1 ts salt
- Pepper
Slik gjør du
- Bland kjøtt, løk, hvitløk, egg, maisenna og krydre med salt, spisskummen og pepper. Trill ut jevnstore kjøttboller med våte hender og vend dem lett i fennikelfrø. Brun kjøttbollene i to omganger i en stor stekepanne. Ta ut av pannen og sett til side. Ha litt mer olje i pannen og tilsett aubergineterninger. Stek i ett minutt. Hell nå vin og tomater i stekepannen. Kok opp sausen og skrap løs det som har satt seg i bunnen av pannen. Smak sausen til med salt og pepper og legg kjøttbollene i sausen. Senk varmen og la det putre i 20 min. Dryss gjerne litt urter over kjøttbollen . Jeg har brukt frisk oregano. Server med pasta eller polenta.