Spaghetti med hvitløk, chili, persille
Spaghetti with garlic, parsley, chili & recipe in english at the bottom of the page.👇🏾
Spaghetti, aglio , olio e peperoncino som den heter på italiensk er en av de raske pastarettene som kan røres sammen på bare noen få minutter og er så velsmakende at den fort kan bli en favoritt. Hvitløk, chili, persille, olivenolje, parmesanost og sitron er alt du trenger for å lage denne deilige kosematen. Den er også kjempegod uten sitron.
Ingredienser
- 500 g spaghetti
- 4 fedd hvitløk finhakket, knust
- 1 -2 rød chili finhakket
- 1 ss sitronskall finrevet
- 1 dl sitronsaft, omtrent 2 sitroner ( kan også lages uten sitron)
- ca 5 -6 ss olivenolje
- 1 neve bladpersille, finhakket
- 40 g parmesan, revet
- Litt kokevann fra spaghetti
Slik gjør du
- Kok pastaen i en stor gryte i kokende og rikelig saltet vann til al dente (med litt tyggemotstand).
- Bland sammen hvitløk, chili, sitronskall, sitronsaft, persille og olivenolje.
- Hell vannet av pastaen og ta vare på litt av kokevann.
- Bland urteblandingen med oljen i pastaen. Tilsett parmesan og noen spiseskjeer av kokevannet og rør til all osten har smeltet.
- Smak til med salt og pepper.
SPAGHETTI WITH LEMON, CHILI AND PARSLEY. Serves 4
Tasty and easy
3 cloves of garlic finely chopped or crushed
1 -2 red chili, finely chopped
1 tablespoon lemon zest, finely chopped ( you canals use the recipe without lemon)
1 dl lemon juice, about 2 lemons
about 5- 6 tablespoons olive oil
1 bunch parsley, finely chopped
40 g parmesan, grated
A few spoons cooking water from the pasta
Ingredients
500 g spaghetti3 cloves of garlic finely chopped or crushed
1 -2 red chili, finely chopped
1 tablespoon lemon zest, finely chopped ( you canals use the recipe without lemon)
1 dl lemon juice, about 2 lemons
about 5- 6 tablespoons olive oil
1 bunch parsley, finely chopped
40 g parmesan, grated
A few spoons cooking water from the pasta
Nadia 7. februar 2018 (13:13)
Denne er kjempegod! Lettvint å lage, lager den rett som det er!
Aicha Bouhlou 7. februar 2018 (19:11)
Tusen takk for fin tilbakemelding, Nadia