Spaghetti med hvitløk, chili, persille

Spaghetti with garlic, parsley, chili  & recipe in english at the bottom of the page.👇🏾

Dette er en av de raske pastarettene som kan røres sammen på bare noen få minutter og er så velsmakende at den fort kan bli en favoritt.  Hvitløk, chili, persille, olivenolje parmesanost og sitron er alt du trenger for å lage denne deilige kosematen. Den er også kjempegod uten sitron.

Spaghetti med sitron, persille og chili

Personer: 4

Ingredienser

  • 500 g spaghetti
  • 4 fedd hvitløk finhakket, knust
  • 1 -2 rød chili finhakket
  • 1 ss sitronskall finrevet
  • 1 dl sitronsaft, omtrent 2 sitroner ( kan også lages uten sitron)
  • ca 5 -6 ss olivenolje
  • 1 neve bladpersille, finhakket
  • 40 g parmesan, revet
  • Litt kokevann fra spaghetti

Slik gjør du

  1. Kok pastaen i en stor gryte i kokende og rikelig saltet vann til al dente (med litt tyggemotstand). Bland sammen hvitløk, chili, sitronskall, sitronsaft, persille og olivenolje. Hell vannet av pastaen og ta vare på litt av kokevann. Bland urteblandingen med oljen i pastaen. Tilsett parmesan og noen spiseskjeer av kokevannet og rør til all osten har smeltet. Smak til med salt og pepper.
  2. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  3. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SPAGHETTI WITH LEMON, CHILI AND PARSLEY. Serves 4

Tasty and easy

Ingredients

500 g spaghetti
3 cloves of garlic finely chopped or crushed
1 -2 red chili, finely chopped
1 tablespoon lemon zest, finely chopped ( you canals use the recipe without lemon)
1 dl lemon juice, about 2 lemons
about 5- 6 tablespoons olive oil
1 bunch parsley, finely chopped
40 g parmesan, grated
A few spoons cooking water from the pasta

Method

Cook the pasta in a large pot of boiling salted water until tender but Al dente (still firm to the bite)

Meanwhile, blend garlic,chili, lemon juice, lemon zest, parsley and oliveoil in a bowl.

Drain the pasta, reserving some of the cooking  water from the pasta  . Toss the pasta with the herbs and oliveoil. Add parmesan cheese and a few spoons of the reserved cooking liquid and mix well. Season with salt and pepper.

2 Comments

  • Nadia 7. februar 2018 (13:13)

    Denne er kjempegod! Lettvint å lage, lager den rett som det er!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.