Poké med laks, cashewnøtter og stekt løk
Hawai poké er veldig godt og lett å lage. Poké (uttalt poh-keh) er det hawaianske ordet for å «kutte biter» Den mest tradisjonelle poké er Ahi poké. Her blander man biter av tunfisk i soya, sesameolje og sesamfrø. Noen ganger tilsetter man spesielle nøtter (kukui) og løk. I min oppskrift har jeg laget poke av laks som er marinerte etter standardoppskrift og tilsatt stekt løk og lettristete cashewnøtter.
Poké ligner litt på en mørkere Ceviche men uten sitrus. Den kan varieres i det uendelig med tilbehør og er lett å få til. Jeg serverer poké som oftest med sushiris og masse forskjellig tilbehør som mango, reddik, agurk, spirer, avokado, salat, syltet rødløk, wakame, sriracha (asiatisk chilisaus) osv.
Ingredienser
- 500 g fersk laks, sashimi kvalitet i terninger
- 1 rødløk, i tynne skiver
- Litt rapsolje til å steking av løk
- 4 ss soyasaus
- 1 fedd hvitløk, knust
- 2 ss sesamolje
- 1-2 ss ristede sesamfrø
- 2 ss grovhakkete cashewnøtter
- Sort pepper.
Slik gjør du
- Skjær løk i tynne skiver og stek i litt olje på middels sterk varme til den er myk med fin farge. Tilsett cashewnøtter og stek sammen med løk til de er lett ristet og avkjøl. Bland fiskebitene, sesamfrø, sesamolje, soyasaus, hvitløk, den avkjølte løken og nøttene og litt nykvernet pepper. Sett kjølig i ca 1 time til marinering. Server fisken som forrett med lett tilbehør eller som hovedrett med boller av ris, avokado terninger, mango osv
- Mitt tilbehør her:
- Mango, spirer, agurk, chili, wakame og ris