Pasta med aubergine og soltørket tomat
Pasta with eggplant and sun-dried tomato recipe in english at the bottom of the page👇🏾
Auberginer spiller hovedrollen i denne enkle og nydelig pastaretten.
Ingredienser
- Olivenolje til steking
- 2 store auberginer, skjær i terninger
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 chili, finhakket
- 1 lite glass (ca 190 g) soltørkete tometer i olje, finhakket
- 1 bundt frisk basilikum, finhakket
- 400 g pasta (penne eller annen pasta)
- ca 80 g parmesan, revet
- Salt
- Pepper
Slik gjør du
- Varm oljen i en stor stekepanne. Stek aubergineterninger i noen minutter til de er myk og har fått farge. Tilsett hvitløk og chili og stek i 1 minutt til. Kok pasta i en stor kjele med saltet vann til den er al dente. Hell av vannet, men ta vare på litt av kokevannet ( ca 1.5 - 2 dl) til å røre sammen pastaen med. Hell pastaen over i aubergineterningene. Tilsett parmesan og rør i litt av det reserverte kokevannet i pastaen. Bland godt og tilsett soltørkete tomater og basilikum. Smak til med salt og pepper og strø over litt ekstra parmesan og basilikum.
- -
- Er du veganer, kan parmesan sløyfes eller erstattes med vegansk ost.
- -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PASTA WITH EGGPLANT AND SUNDRIED TOMATO. Serves 4
Eggplant plays the lead in this simple and beautiful pasta dish.
2 large eggplants, cut into cubes
3 cloves of garlic, finely chopped
1 chili, finely chopped
1 small glass (about 190 g) sun-dried tomatoes in oil, finely chopped
1 bunch of fresh basil, finely chopped
400 g pasta (penne or other pasta)
about 80 g of parmesan, grated
Salt
Pepper
Ingredients
Olive oil for frying2 large eggplants, cut into cubes
3 cloves of garlic, finely chopped
1 chili, finely chopped
1 small glass (about 190 g) sun-dried tomatoes in oil, finely chopped
1 bunch of fresh basil, finely chopped
400 g pasta (penne or other pasta)
about 80 g of parmesan, grated
Salt
Pepper