Semulekake med epler, honning og sitrus
Saftig og porøs eplekake som er inspirert av det marokkanske kjøkken. Jeg har brukt ingredienser som semule, honning, mandler og sitrus.
Ingredienser
- 5 epler
- 6 ss sitronsaft
- 100 g smør, smeltet
- 100 g malte mandler
- 3 egg,
- 150 g sukker
- 1 dl flytende honning
- 1 ss sitronskall finrevet
- 3 dl yoghurt naturell
- 300 g fint semulegryn
- 3 ts bakepulver
- 1,5 dl appelsinjuice
Slik gjør du
- Skrell eplene og del i tynne båter. Bland med 2 ss sitronsaft og sett til side. Forvarm ovn til 180 ºC Stek malte mandler i en tørr stekepanne til melet får litt farge. Pisk egg og halvparten av sukker til eggedosis . Rør i halvparten av honningen. Tilsett sitronskall, smeltet smør og yoghurt. Rør i semulegryn, mandel mel, bakepulver og resten av sitronsaften. Hell røren i en liten langpanne. Stikk eplebåtene ned i deigen og stek kaken midt i ovnen på 180 ºC i ca. 30 minutter.Kok opp appelsinjuice, resten av sukkeret (75 gram) og resten av honning (0,5 dl). Stikk hull med coctailpinner eller grillspyd i kaken og fordel appelsin sirupen jevnt over den varme kaken. Kaken kan også lages med pærer, aprikoser og fersken.
Eplefesten – Aichas Mat 29. desember 2015 (11:25)
[…] Semulekake med epler finner du her […]