Semulekake med epler, honning og sitrus

Saftig og porøs eplekake som er inspirert av det marokkanske kjøkken. Jeg har brukt ingredienser som semule, honning, mandler  og sitrus.

 

 

Semulekake med epler honning og sitrus.

Ingredienser

  • 5 epler
  • 6 ss sitronsaft
  • 100 g smør, smeltet
  • 100 g malte mandler
  • 3 egg,
  • 150 g sukker
  • 1 dl flytende honning
  • 1 ss sitronskall finrevet
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 300 g fint semulegryn
  • 3 ts bakepulver
  • 1,5 dl appelsinjuice

Slik gjør du

  1. Skrell eplene og del i tynne båter. Bland med 2 ss sitronsaft og sett til side. Forvarm ovn til 180 ºC Stek malte mandler i en tørr stekepanne til melet får litt farge. Pisk egg og halvparten av sukker til eggedosis . Rør i halvparten av honningen. Tilsett sitronskall, smeltet smør og yoghurt. Rør i semulegryn, mandel mel, bakepulver og resten av sitronsaften. Hell røren i en liten langpanne. Stikk eplebåtene ned i deigen og stek kaken midt i ovnen på 180 ºC i ca. 30 minutter.Kok opp appelsinjuice, resten av sukkeret (75 gram) og resten av honning (0,5 dl). Stikk hull med coctailpinner eller grillspyd i kaken og fordel appelsin sirupen jevnt over den varme kaken. Kaken kan også lages med pærer, aprikoser og fersken.

1 Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.