Hummus med grillet paprika
#belgvekster
Ingredienser
- 1 boks kikerter , ca 250 g kokte kikerter
- 1 glass (250 g) grillet paprika i olje (tørk av oljen). Skal du grille paprika selv, trenger du ca 3 stk.
- 3 ss Tahini
- 2 fedd hvitløk, knust
- 1/4 ts kayenne
- 1 ts spisskummen
- 1 toppet ts paprika
- Salt
- 1/2 sitron, saften
- Litt olivenolje
- Til servering:
- Grønsaker
- Tortillalefser eller flatbrød
- Gul cheddar eller annen ost
Slik gjør du
- Ha avrente kikerter, paprika, tahini, hvitløk, krydderog sitronsaft i kjøkkenmaskin med kniv. Kjør alt til puré i kjøkkenmaskin eller med håndblender. Tilsett litt av kikeretvannet du har spart på om nødvendig. Hummus skal ha en myk kremet konsistens uten å bli for myk. Smak til med salt og eventuell mer sitronsaft. Bre hummus utover en tallerken eller i skål og drypp litt olivenolje over.
- Del lefsene eller flatbrødene i 8 jevnstore triangler. Legg dem på bakepapirkledd stekebrett og strø ost over. Stek dem i forvarmet ovn i ca. 5 minutter til tortillalefsene/flatbrødene er gylne og sprø og osten har smeltet. For vegan alternativ kan tortillalefsene/ flatbrød pensles på begge sider med nøytral olje, dryss på salt, paprika, chili eller andre favorittkrydder og stekes dem på samme måten.
Neelam 5. desember 2017 (00:57)
Hvor mye kikerter og koriander skal brukes? De står ikke i ingrediens lista?
Party med ertehummus og hummus med grillet paprika – Aichas Mat 21. februar 2018 (20:01)
[…] http://aichasmat.no/hummus-med-grillet-paprika/ […]