Hummus med grillet paprika

#belgvekster

Hummus med grillet paprika

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 boks kikerter , ca 250 g kokte kikerter
  • 1 glass (250 g) grillet paprika i olje (tørk av oljen). Skal du grille paprika selv, trenger du ca 3 stk.
  • 3 ss Tahini
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 1/4 ts kayenne
  • 1 ts spisskummen
  • 1 toppet ts paprika
  • Salt
  • 1/2 sitron, saften
  • Litt olivenolje
  • Til servering:
  • Grønsaker
  • Tortillalefser eller flatbrød
  • Gul cheddar eller annen ost

Slik gjør du

  1. Ha avrente kikerter, paprika, tahini, hvitløk, krydderog sitronsaft i kjøkkenmaskin med kniv. Kjør alt til puré i kjøkkenmaskin eller med håndblender. Tilsett litt av kikeretvannet du har spart på om nødvendig. Hummus skal ha en myk kremet konsistens uten å bli for myk. Smak til med salt og eventuell mer sitronsaft. Bre hummus utover en tallerken eller i skål og drypp litt olivenolje over.
  2. Del lefsene eller flatbrødene i 8 jevnstore triangler. Legg dem på bakepapirkledd stekebrett og strø ost over. Stek dem i forvarmet ovn i ca. 5 minutter til tortillalefsene/flatbrødene er gylne og sprø og osten har smeltet. For vegan alternativ kan tortillalefsene/ flatbrød pensles på begge sider med nøytral olje, dryss på salt, paprika, chili eller andre favorittkrydder og stekes dem på samme måten.

2 Comments

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.