Party med ertehummus og hummus med grillet paprika

Hummus med grillet paprika er supert som dip og på matpakken

http://aichasmat.no/hummus-med-grillet-paprika/

Hummus med erter

Personer: 4

Ingredienser

  • 250g frosne selskapserter (de er best)
  • 250 g (1 boks) kokte kikerter
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 neve frisk koriander eller andre urter, hakket
  • 1 ts spisskummen
  • 1/2 sitron, saften
  • Salt
  • 2 ss eller mer lake fra kikertene
  • Litt olivenolje
  • Til servering:
  • Grønsaker
  • 4 tortilla lefser eller arabisle flatbrød
  • Gul cheddar ellerannen ost, raspet

Slik gjør du

  1. Kok ertene møre i lettsaltet vann, ca. 1 minutt. Hell av vannet og bland dem med avrente kikerter, tahini, hvitløk, spisskummen, koriander og sitronsaft. Kjør alt til puré i kjøkkenmaskin eller med håndblender og tilsett litt av kikeretvannet du har spart på om nødvendig. Hummus skal ha en myk kremet konsistens uten å bli for myk. Smak til med salt og eventuell mer sitronsaft. Bre hummus utover en tallerken eller i skål og drypp litt olivenolje over.
  2. Del lefsene eller flatbrødene i 8 jevnstore triangler. Legg dem på bakepapirkledd stekebrett og strø ost over. Stek dem i forvarmet ovn i ca. 5 minutter til tortillalefsene/flatbrødene er gylne og sprø og osten har smeltet.
  3. For vegan alternativ kan tortillalefsene/ flatbrød  pensles på begge sider med nøytral olje, dryss på salt, paprika, chili eller andre favorittkrydder og stekes dem på samme måten.

Ingen kommentarer