Party med ertehummus og hummus med grillet paprika

Hummus med grillet paprika er supert som dip og på matpakken

http://aichasmat.no/hummus-med-grillet-paprika/

Hummus med erter

Personer: 4

Ingredienser

  • 250g frosne selskapserter (de er best)
  • 250 g (1 boks) kokte kikerter
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 neve frisk koriander eller andre urter, hakket
  • 1 ts spisskummen
  • 1/2 sitron, saften
  • Salt
  • 2 ss eller mer lake fra kikertene
  • Litt olivenolje
  • Til servering:
  • Grønsaker
  • 4 tortilla lefser eller arabisle flatbrød
  • Gul cheddar ellerannen ost, raspet

Slik gjør du

  1. Kok ertene møre i lettsaltet vann, ca. 1 minutt. Hell av vannet og bland dem med avrente kikerter, tahini, hvitløk, spisskummen, koriander og sitronsaft. Kjør alt til puré i kjøkkenmaskin eller med håndblender og tilsett litt av kikeretvannet du har spart på om nødvendig. Hummus skal ha en myk kremet konsistens uten å bli for myk. Smak til med salt og eventuell mer sitronsaft. Bre hummus utover en tallerken eller i skål og drypp litt olivenolje over.
  2. Del lefsene eller flatbrødene i 8 jevnstore triangler. Legg dem på bakepapirkledd stekebrett og strø ost over. Stek dem i forvarmet ovn i ca. 5 minutter til tortillalefsene/flatbrødene er gylne og sprø og osten har smeltet.
  3. For vegan alternativ kan tortillalefsene/ flatbrød  pensles på begge sider med nøytral olje, dryss på salt, paprika, chili eller andre favorittkrydder og stekes dem på samme måten.

Ingen kommentarer

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.