Torsk med sobanudler og asiatisk dressing

Torsk med sobanudler og asiatisk dressing

personer: 4

Ingredienser

  • 800 g skrei eller torskefilet i 4 porsjonstykker
  • 300 g soba nudler
  • 2 baby bok choy ca 200g ( andre grønsaker som brokkoli kan også brukes.
  • 1 neve frisk koriander, hakket
  • 3 vårløk, finsnittet
  • 2 ts sesamfrø
  • Dressing :
  • 1 fedd hvitløk, revet eller knust
  • 1 ts ingefærrot,revet
  • 1 ss flytende honning
  • 1 lime, saften
  • 1 ss riseddik
  • 5 ss soyasaus
  • 5 ss sesamolje
  • 1 rød chili 1, finhakket
  • 2 ss frisk koriander, hakket

Slik gjør du

  1. Rør sammen alle ingrediensene til dressing.
  2. Kok nudlene etter anvisning på pakken og skyll rask under rennende kaldt vann. Ha nudlene i en bolle og bland inn to tredjedeler av dressingen, finsnittet vårløk og hakket koriander.
  3. Kok eller damp bok choy i lettsaltet vann i noen minutter.
  4. Varm oljen i en stekepanne og legg i fiskestykkene. Stek torsken i god og varm stekepanne i 3-4 minutter. La filene få ligge rolig i pannen slik at de får en fin stekeskorpe. Snu fiskestykkene og stek et par minutter til på andre siden til de begynner å flake seg. Fordel nudlene på tallerkener, legg på bokchoy og torsk på hver tallerken. Øs resten av dressingen over bok choy og fisken og dryss over sesamfrø og mer hakket koriander.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.