Ovnsbakt rødkål med asiatisk dressing

Recipe for roasted red cabbage with asian dressing in english, at the bottom of the page.👇🏾Rødkål er supermat! Sunn, nydelig farge sprø deilig konsistens og meget alsidig. I dag har jeg ovnsstekt kålen og smakssatt med asiatisk dressing, peanøtter og urter.

Ovnsbakt rødkål med asiatisk dressing

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 stor rødkål,
  • Litt solsikkkeolje til pensling
  • Pepper
  • Salt
  • Dressing:
  • 2 lime, saften
  • 1 ss eddik
  • 3 ss solsikkeolje
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss honning eller sirup
  • 1/2 ts Ingefær, finrevet
  • 1/2 rød chili, hakket
  • Til topping
  • Frisk koriander, hakket
  • Frisk mynte, hakket
  • En neve usaltete peanøtter, hakket
  • Nudler til servering

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C. Kutt rødkål i 4 like tykke skiver og behold stilken på. Pensle begge sider med olje, krydre med litt salt og pepper og legg på et stekebrett eller i en ildfast form. Stek i 30-40 minutter til de er gylne og møre. Snu rødkålskivene forsiktig med stekespade halvveis gjennom stekingen. Visp sammen alle ingrediensene til dressing og øs halvparten over kålskivene. Topp med hakkete urter og peanøtter. Server ovnsbakt kål sammen med resten av dressingen og nudler.

Roasted red cabbage with asian dressing, serves 4

Ingredients

1 large red cabbage
Some sunflower oil for brushing
Pepper
Salt

Dressing
2 limes, juice
1 tablespoon vinegar
3 tbsp sunflower oil
1 tablespoon sesame oil
2 tablespoons soy sauce
1 tablespoon honey or syrup
1/2 teaspoon ginger, finely grated
1/2 red chili, chopped

For topping
Fresh cilantro, chopped
Fresh mint, chopped
A handful of unsalted peanuts, chopped

Noodles to serve

Method

Preheat oven to 200 °C. Cut cabbage into 4 equal thick slices and keep the stem on. Brush both sides with oil and season with a a little salt and pepper and place on a baking tray. Bake for 30-40 minutes until golden and tender. Turn red cabbage slices gently with spatula halfway through cooking. Whisk together all the ingredients for the dressing and pour half over the roasted cabbage slices. Top with chopped herbs and peanuts. Serve the cabbage along with the rest of the dressing and noodles.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.