Ovnsbakt rødkål med asiatisk dressing
Recipe for roasted red cabbage with asian dressing in english, at the bottom of the page.👇🏾Rødkål er supermat! Sunn, nydelig farge sprø deilig konsistens og meget alsidig. I dag har jeg ovnsstekt kålen og smakssatt med asiatisk dressing, peanøtter og urter.
Ingredienser
- 1 stor rødkål,
- Litt solsikkkeolje til pensling
- Pepper
- Salt
- Dressing:
- 2 lime, saften
- 1 ss eddik
- 3 ss solsikkeolje
- 1 ss sesamolje
- 1 ss honning eller sirup
- 1/2 ts Ingefær, finrevet
- 1/2 rød chili, hakket
- Til topping
- Frisk koriander, hakket
- Frisk mynte, hakket
- En neve usaltete peanøtter, hakket
- Nudler til servering
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C. Kutt rødkål i 4 like tykke skiver og behold stilken på. Pensle begge sider med olje, krydre med litt salt og pepper og legg på et stekebrett eller i en ildfast form. Stek i 30-40 minutter til de er gylne og møre. Snu rødkålskivene forsiktig med stekespade halvveis gjennom stekingen. Visp sammen alle ingrediensene til dressing og øs halvparten over kålskivene. Topp med hakkete urter og peanøtter. Server ovnsbakt kål sammen med resten av dressingen og nudler.
Roasted red cabbage with asian dressing, serves 4
Ingredients
1 large red cabbageSome sunflower oil for brushing
Pepper
Salt Dressing
2 limes, juice
1 tablespoon vinegar
3 tbsp sunflower oil
1 tablespoon sesame oil
2 tablespoons soy sauce
1 tablespoon honey or syrup
1/2 teaspoon ginger, finely grated
1/2 red chili, chopped For topping
Fresh cilantro, chopped
Fresh mint, chopped
A handful of unsalted peanuts, chopped Noodles to serve