Tunfisk a la Fatima

 

 

 

 

 

 

Tunfisk a la fatima

Personer: 4

Ingredienser

  • 400 g fersk tunfisk
  • 6 fedd hvitløk, skivet
  • 1 ss Korianderfrø
  • 1 ss Fennikelfrø
  • 4 ss sesamfrø
  • 1 Avodado, terninger
  • 1 rød chili
  • salt
  • nykvernet pepper
  • olje til steking
  • 1 lime
  • 1 ss ingefær
  • noen dråper sesamolje
  • 2 ss soyasaus
  • fersk koriander,hakket

slik gjør du

  1. Bland sammen alle frø bortsett fra sesamfrøene og rist i tørr stekepanne. Rør forsiktig mens frøene varmes i ca 3 min. Ha frøene i en morter eller knus forsiktig med en kjevle eller annet du har for hånden. Bland sesam frøene i krydderblandingen. Hell olje i samme stekepannen og stek hvitløk til den er gylden. Legg hvitløk over på et fat og behold oljen i pannen. Ha salt og pepper på tunfisken og vend i ristet frøblanding . Stek tunfisk fileten noen min på hver side. Den skal kun ha stekeskorpe og være rå på innsiden. Bland alle ingredienser til dressing . Anrett fisken på et fat med avocado og chilli . Dryss over litt fersk koriander og server med dressing.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.