Aspargessuppe med purreløk og tahini (vegan)
Recipe for asparagus soup with leek and tahini in english at the bottom of the page.
Ingredienser
- 2 ss olivenolje
- 1 liten løk, hakket
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 2 stk purre, det hvite og lysegrønne i strimler
- 2 stk poteter i små terninger
- 500 g (et bunt) asparges
- 8 -10 dl grønnsaksbuljong
- 2 ss tahini
- 1/2 sitron, saften
- salt
- pepper
- Litt persille, hakket
Slik gjør du
- Varm olje i en kasserolle og fres løk, purre og hvitløk. Tilsett potet og buljong/kraft. Skjær vekk det grove nederst på aspargesen. Skjær av toppene og spar de til senere. Kutt resten i mindre biter og ha opp i kasserollen sammen med løk og poteter. Gi det hele et oppkok og la det småkoke til poteter og aspargesen er helt mør. Tilsett tahini. Bruk en stavmikser eller en hurtigmikser og kjør suppen glatt. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Stek aspargestoppene med litt finhakket grønn purre raskt i litt olivenolje . Server suppen med aspargestopper, purreløk og litt finhakket persille.
Asparagus soup with leek and tahini
Ingrediens
2 tablespoons olive oil3 cloves garlic, minced
1 little onion, chopped
2 pcs leek, white and light green sliced
2 potatoes, cut in small cubes
8 -10 dl vegetable stock
500 g asparagus
2 tablespoons tahini
1/2 lemon, juice
salt
pepper
Some parsley, finely chopped