Sashimibolle

Du må være veldig forsiktig med å lese denne oppskriften. For dette er en ekstrem lett rett å lage og man blir fort avhengig av den.  Jeg bruker laks og tunfisk, men du kan også bruke andre fiskesorter. Rå tunfisk kan være litt dyrt og vanskelig å få tak i, men du finner som oftest frosne blokker av tunfisk i asiatiske butikker. Spør gjerne i fiskedisken hvilken fisk de har som egner seg til sushi og sashimi. Er du i tvil, plukk fra frysedisken. Planlegger du å servere rå fisk, er det viktig at den har vært frossen i 1 døgn først. Skal du bruke fisken med det same kan vakuumpakkete produkter fra forskjellige produsenter brukes uten å fryses først.

Sashimibolle

Personer: 4

Ingredienser

  • 500 gram fisk til sashimi, gjerne flere typer, som laks, tunfisk og torsk
  • 4 porsjoner med sushi ris, følg pakke anvisning
  • 2 avokado
  • 1 pose reddiker
  • sesamfrø
  • Til syltet kål:
  • 3 dl dl hvitkål, fin strimlet
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1dl sukker
  • 1.5 dl vann
  • 1 knivsodd salt
  • Til sausen:
  • 1 dl soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • 1 ts honning
  • 1 lime
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 liten bit ingefær finrevet
  • finhakket koriander kan sløyfes

Slik gjør du

  1. Lag syltet kål : Kok opp eddik, sukker, salt og vann og hel varm eddik lake over kålen. Dryss over med litt sesamfrø. Sett kålen kjølig til den skal brukes. Kok sushi ris etter pakkeanvisning. Fordel kokt ris i skåler og drisle over med litt sesamolje. Skjær fisken i så like skiver som mulig. Dander risen med fisk, avocado, reddiker og et dryss sesamfrø. Lag sausen ved å blande alle ingrediensene. Server sashimi risbollen med mer grønsak plukk, syltet hvitkål, wasabi, wakame, saus eller kun med soya saus.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.