Endivien, mango og lime smoothie med laksesashimi

Recipe for endive, mango & salmon sashimi in english at the bottom of this page.  

I mange år jobbet jeg som gallerist i Bergen og vernissager med utallige middagsselskaper var en del av jobben. God logistikk og lettvinte oppskrifter med litt “wow-faktor”  var viktige hvis man skulle servere mange, imponere litt og samtidig se helt uanstrengt ut.

Endivienblader er velegnet til å fylle med forskjellige typer ingredienser som krabbe, reker, ost og epler eller denne forretten med sashimi og mango.

Endivien, mango og lime smoothie med laksesashimi

Personer: 4

Ingredienser

  • 250 g fersk laks til sashimi, i skiver eller terninger ( jeg brukte salmalaks sin back loin)
  • 24 blader endiven salat, ca. 2- 3 salathoder . Jeg legger bladene dobbel i hverandre for å forsterke og for å gjøre forretten større, men er ikke helt nødvendig.
  • 1 mango
  • 1 lime, juice
  • knivsodd salt
  • 2 ss hakket fersk koriander
  • 1/4 grønn chili, hakket
  • nykvernet sort pepper

Slik gjør du

  1. Legg endiven blader enten på et stort fat eller fordel på flere fat. Kjør mango, salt og limejuice i foodprosessor til pure/smoothie. Fordel mangopure og laksesashimi på endivienbladene og dryss over hakket koriander, chili og nykvernet pepper.

Endive with mango and salmon sashimi

We all love quick easy recipes with a little WOW factor. For many years I worked as a gallerist and Vernissage with countless dinner parties were part of the job. Good logistics and easymade recipes with little WOW factor was important if we were to impress a big crowd while looking completely effortless

Ingrediens

250 g fresh salmon sashimi, thinly sliced or diced (I used back loin)
24 leaves endive salad, ca. 2- 3 heads of lettuce. I put the leaves double in each other to enhance them when they are too thin.
1 mango
1 lime, juice
pinch of salt
2 tablespoons chopped fresh cilantro
1/4 green chili, chopped
freshly ground pepper

Method

Put the endive lettuce either on a large platter or divide on multiple plates. Run mango, salt and lime juice in food processor to puree / smoothie. Place a spoon og pure and salmon sashimi on each lettuce . Garnish with chopped coriander, chili and freshly ground pepper.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.