Marokkansk tre paprika tagine

Scroll down this page for moroccan three pepper tagine recipe in english. I Marokko kan man kjøpe tre paprika tagine på gaten. Det er helt vanlig gatekjøkkenmat som kan kjøpes fra små boder, i nærheten av busstasjoner og kaffeer der arbeidsfolk spiser måltidene sine. Den serveres som et større måltid eller som snack i litt varmt flatbrød. Rask, sunn, fargerik, smakfull og kan serveres  til frokost, brunsje eller middag.

Marokkansk tre paprika tagine

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 løk, halvert på langs og i skiver
  • 2-3 fedd hvitløk, hakket
  • 1/2 malt ts koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 1/2 ts chiliflak
  • 3 paprika (grønn, rød og gul), uten frø og i skiver
  • 2 ss grønne oliven, uten stein og skivet
  • Havsalt
  • Nykvernet sort pepper
  • 4 egg
  • 2 ss bladpersille,hakket
  • 2 ss olivenolje til steking
  • Brød till servering

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en stekepanne og fres løk og hvitløk. Tilsett spisskummen, malt koriander og chili flak og stek under omrøring, til løken begynner å få litt farge. Tilsett paprika og oliven og stek videre til paprikaen begynner å bli litt myk. Smak til med salt og pepper. Bruke en skje til å skyve til side paprika og lag små groper til eggene. Knekk eggene i gropene og dekk til i ca 5 minutter til eggene er ferdig stekte. Dryss over persille og server rett fra tagine eller stekepanne.

Moroccan three pepper tagine, serves 4.

This is one of those dishes you'll find in Morocco at street stalls, bus stations and working men's cafes. Quick, easy, healthy, colorful and you can serve it for breakfast , lunch and dinner.

Ingrediens

1 onion, halved lengthways and sliced
2-3 garlic cloves, chopped
1/2 teaspoons ground coriander
1 teaspoon cumin
1/2 teaspoon chili/flakes
3 bell peppers (green, red, and yellow), deseeded and cut into slices
2 tablespoons green olives, pitted and finely sliced
Sea salt
Freshly ground black pepper
4 eggs
2 tablespoons of flat leaf parsley,chopped
2 tablespoons olive oil for frying
Bread to serve

Method

Heat the oil in a frying pan and fry onions and garlic. Add cumin, coriander and chili flakes sauté, stirring, until the onions begin to color. Toss in the peppers and olives and sauté until the peppers are a bit soften . Season with salt and pepper. Using your spoon, push aside the peppers to form little pockets for the eggs. Crack the eggs in the pockets and cover for 5 minutes until the eggs are cooked. Sprinkle with the parsley and serve with bread right from the tagine or fyingpan.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.