Blomkålpesto, ansjos og fullkornspagetti
Plukk med deg et blomkåhode når du er i butikken og lag pasta med blomkålpesto. Ikke dropp ansjosfileter for de er proppfulle av umami – den femte smaken. Jeg elsker å bruke ansjosfileter i sausene mine . Ansjos gir fylde og løfter smaken.
Ingredienser
- 1 stort blomkålhode delt i små buketter
- 50 g skåldete mandler
- 50 g parmesan
- 1 fedd hvitløk, hakket
- 4 ansjosfileter
- ½ sitron, finrevet skall og saften
- ekstra virgin olivenolje
- pepper
- salt
- 200 g Fullkornspagetti
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C. Skåld mandler ved å koke opp vann, legge mandlene i og la dem ligge noen sekunder. Sil dem og klem mandlene ut av skinnet. Ha blomkål på en stekeplate med mandler og hell over litt olivenolje. Stek i forvarmet ovn i ca. 10 – 15 minutter til mandlene er gyllen og blomkålen begynner å få litt farge. Spar en liten håndfull av de fineste blomkålbukettene til senere. Kjør resten av blomkål og mandler i foodprosessor med hvitlløk, parmesan, basilikum, ansjos og 2 ss olje til alt er finhakket. Ha gradvis i 1 dl olje til pestoen får en fin og myk konsistens. Tilsett sitronsaft og skall og smak til med salt og pepper. Kok spagetti i en stor kjele med saltet vann til den er al dente. Hell av vannet, men ta vare på litt av kokevannet til å røre sammen spagettien med. Ha pastaen tilbake igjen i kjelen. Rør i pestoen og noen skjeer av kokevannet i pastaen og bland godt. Server pastaen fordelt på tallerkener toppet med blomkålbuketter du har spart på , revet parmesan og fersk basilikum.