Endivien, mango og lime smoothie med laksesashimi
Recipe for endive, mango & salmon sashimi in english at the bottom of this page.
I mange år jobbet jeg som gallerist i Bergen og vernissager med utallige middagsselskaper var en del av jobben. God logistikk og lettvinte oppskrifter med litt «wow-faktor» var viktige hvis man skulle servere mange, imponere litt og samtidig se helt uanstrengt ut.
Endivienblader er velegnet til å fylle med forskjellige typer ingredienser som krabbe, reker, ost og epler eller denne forretten med sashimi og mango.
Ingredienser
- 250 g fersk laks til sashimi, i skiver eller terninger ( jeg brukte salmalaks sin back loin)
- 24 blader endiven salat, ca. 2- 3 salathoder . Jeg legger bladene dobbel i hverandre for å forsterke og for å gjøre forretten større, men er ikke helt nødvendig.
- 1 mango
- 1 lime, juice
- knivsodd salt
- 2 ss hakket fersk koriander
- 1/4 grønn chili, hakket
- nykvernet sort pepper
Slik gjør du
- Legg endiven blader enten på et stort fat eller fordel på flere fat. Kjør mango, salt og limejuice i foodprosessor til pure/smoothie. Fordel mangopure og laksesashimi på endivienbladene og dryss over hakket koriander, chili og nykvernet pepper.
Endive with mango and salmon sashimi
We all love quick easy recipes with a little WOW factor.
For many years I worked as a gallerist and Vernissage with countless dinner parties were part of the job. Good logistics and easymade recipes with little WOW factor was important if we were to impress a big crowd while looking completely effortless
24 leaves endive salad, ca. 2- 3 heads of lettuce. I put the leaves double in each other to enhance them when they are too thin.
1 mango
1 lime, juice
pinch of salt
2 tablespoons chopped fresh cilantro
1/4 green chili, chopped
freshly ground pepper
Ingrediens
250 g fresh salmon sashimi, thinly sliced or diced (I used back loin)24 leaves endive salad, ca. 2- 3 heads of lettuce. I put the leaves double in each other to enhance them when they are too thin.
1 mango
1 lime, juice
pinch of salt
2 tablespoons chopped fresh cilantro
1/4 green chili, chopped
freshly ground pepper