Lammeragu med tagliatelle
Recipe for Lamb Ragu with tagliatelle in english at the bottom of this page.
Lammeragu med varmende krydder og urter er defentivt verdt å vente på mens den koker. Hvis du er av den utålmodige typen kan du bytte ut lammelår med kvernet lammekjøtt og redusere væske og koketiden.
Ingredienser
- 700 g lammekjøtt fra lår, kuttet i små terninger
- 2 ss olivenolje
- 1 stor løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 gulrøtter, kuttet i terninger
- 2 selleristilker, kuttet i små biter
- 2 ts malt koriander
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts knust fennikel frø
- 1 ts hakket rosmarin ( mindre om du bruker tørket)
- 1 ss hakket frisk oregano + mer til servering
- 1/2 ts (eller mindre) chiliflak
- 1 dl rødvin (kan sløyfes)
- 2 ts tomatpure
- 1 boks / 400g hakkete tomater
- 6 dl kylling buljong (terninger og vann)
- 10 cherrytomater, delt i to
- 500g tørket pasta (pappardelle eller tagliatelle)
- Litt parmesan, revet
Slik gjør du
- Varm oljen i en stor kjele over middels høy varme. Tilsett løk, hvitløk, gulrot, og selleri. Stek i 5 - 7 minutter eller til løken er blitt myk. Rør av og til. Tilsett krydder, lammekjøtt og urter. Stek videre i 3 til 4 minutter og pass på at alt kjøttet blandes godt i krydderblandingen. Hell i rødvin og kok i 1 minutt. Tilsett tomatpuré, tomater, buljong og rør i gryten. Kok opp. Dekk til med lokk og reduser varmen. Småkok i ca. en time og 20 minutter eller til kjøttet er mørt. Rør i gryten underveis og tilsett mer vann om nødvendig. Smak til med salt og pepper og ha i delte cherrytomate mot slutten av koketiden. Server over pasta (pappardelle eller tagliatelle ) og topp med revet parmesan og hakket oregano.
Lamb Ragu with tagliatelle serves 4
Lamb ragu full of spices and herbs are defentivt worth waiting for while it cooks . If you're the impatient type, you can substitute lamb with minced lamb and reduce liquid and cooking time.
2 tablespoons olive oil.
1 large onion, finely chopped.
2 garlic cloves, chopped.
2 medium carrots, peeled, cut pieces.
2 celery stalks, cut into pieces.
2 teaspoons cround coriande.,
1 teaspoon ground cumin.
1 teaspoon ground fennel seeds
1 teaspoon chopped rosemary.
1 teaspoon, chopped oregano+ more to serve.
1/2 teaspoon(or less) chiliflakes.
1 dl redwine(optional).
2 teaspoon tomatopaste.
1 can / 400g diced tomato.
6 dl chicken broth cubes & water.
10 cherry tomatoes ,halved .
500g dried pasta pappardelle or tagiatelle.
Parmesan cheese to serve.
Ingredients
700 grams meat from leg of lab, cut in small pieces.2 tablespoons olive oil.
1 large onion, finely chopped.
2 garlic cloves, chopped.
2 medium carrots, peeled, cut pieces.
2 celery stalks, cut into pieces.
2 teaspoons cround coriande.,
1 teaspoon ground cumin.
1 teaspoon ground fennel seeds
1 teaspoon chopped rosemary.
1 teaspoon, chopped oregano+ more to serve.
1/2 teaspoon(or less) chiliflakes.
1 dl redwine(optional).
2 teaspoon tomatopaste.
1 can / 400g diced tomato.
6 dl chicken broth cubes & water.
10 cherry tomatoes ,halved .
500g dried pasta pappardelle or tagiatelle.
Parmesan cheese to serve.
Lene 9. januar 2017 (14:51)
Jeg skal på en måte forsøke denne oppskriften i dag, men jeg bruker kalverull biter i stedet for lam. Jeg sløyfer rødvin, men smaker muligens til med litt rødvinseddik.
Aicha Bouhlou 10. januar 2017 (20:42)
Høres godt ut!