Dutch baby

Recipe for Dutch pancake in english at the bottom of the page .En dutch baby er en nederlandsk pannekake, noen ganger også kalt en tysk pannekake eller Bismarck. Det er en søt pannekake stekt i støpejernspanne i ovn og serveres vanligvis til frokost med frisk presset sitron, smør og sukker eller melis. Den kan også serveres som dessert med litt bær. Bør spises med en gang, da den fort faller sammen etter den er tatt ut av ovnen.

 

 

Dutch baby

Personer: 2

Ingredienser

  • 2 egg
  • 1 ss sukker + 1 ts til å drysse over pannekaken når ferdig stekt
  • 1 knivsodd salt
  • ¼ ts vaniljesukker
  • 1 dl melk
  • 1 dl hvetemel eller spelt
  • 2 ss smør ( 1 ss til stekepanne/formen og 1 ss til å ha på den ferdig stekte pannekaken)
  • Litt sitronsaft

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C
  2. Sett en liten jernstekepanne eller ildfast rund form ca 20 cm i varm ovn. Pisk godt sammen egg, mel, melk, salt, vaniljesukker Jeg pleier å ha alle ingrediensene i en blender, da er røre laget i en fei. Ta ut den varme stekepannen/ formen fra ovnen og ha i smøret, beveg på formen slik at smeltet smøre dekker over hele stekepannen. Hell i røre og sett formen tilbake i ovnen. La steke ca 20 minutter, til den er gyllen og har puffet seg opp. Ha på litt smør, sitronsaft og dryss over litt sukker eller melis.

Dutch baby pancake, serves 2

A dutch baby is a Dutch pancake , sometimes also called a German pancake or Bismarck. It's a sweet pancake fried in a cast iron pan in the oven and usually served for breakfast with fresh squeezed lemon , butter and sugar or powdered sugar. It can also be served as dessert with some berries. Should be eaten as soon as possible after baked, because it quickly collapses after it is taken out of the oven.

Ingrediens

2 eggs
1 tablespoon sugar + more for serving
1 pinch of salt
174 teaspoon vanilla sugar
1 dl milk
1 dl flour
1 tablespoon butter + 1 for serving
squeeze lemon juice

Method

Preheat oven to 200 °C

Place a small castiron frying pan or ovenproof round shaped dish about 20 cm in hot oven . Beat eggs , flour, milk , salt, vanilla sugar well. I tend to have all the ingredients in a blender. Remov the hot frying pan and add t1 tablespoon of butter, move the pan so that the melted butter covers all over the frying pan . Pour in batter and place the dish back in the oven. Bake about 20 minutes, until golden and puffed up. Add a little butter, lemon juice and sprinkle with sugar .

1 Comment

  • Rose 13. november 2017 (11:55)

    Hei,

    Ser veldig godt ud, men til info dette er ikke nederlandsk, det er en tysk pannekake.

Legg igjen en kommentar til Rose Cancel reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.