Vårgrønn rekesalat
Ingredienser
- 5 dl rensete reker
- 250 g aspargesbønner
- 250 g frosne selskapserter
- 1 pakke sukkererter
- 2 avokadoer
- 2 ss ingefær,finrevet, eller hakket
- 1 hvitløksfedd, finrevevet eller hakket
- 1 1/2 ss flytende honning
- 2 lime, saften
- 4 ss sesamolje
- Ssalt
- Nykvernet pepper
- Litt frisk koriander, hakket
- Sesamfrø
- Chiliflak eller frisk chili, hakket
Slik gjør du
- Rens og skyll aspargesbønnene og fosskok i saltet vann i 3 minutter, ha i ertene og kok ett minutt til. Forfrisk raskt i iskaldt vann. Bland grønnsakene sammen med sukkererter, hvitløk, ingefær, honning, sesamolje og limesaft. Smak til med salt og pepper. Vend eller legg avokadoen og rekene i salaten dryss over med litt sesamfrø, koriander, nykvernet pepper, chiliflak eller frisk chili.