Tunfisk a la Fatima
Ingredienser
- 400 g fersk tunfisk
- 6 fedd hvitløk, skivet
- 1 ss Korianderfrø
- 1 ss Fennikelfrø
- 4 ss sesamfrø
- 1 Avodado, terninger
- 1 rød chili
- salt
- nykvernet pepper
- olje til steking
- 1 lime
- 1 ss ingefær
- noen dråper sesamolje
- 2 ss soyasaus
- fersk koriander,hakket
slik gjør du
- Bland sammen alle frø bortsett fra sesamfrøene og rist i tørr stekepanne. Rør forsiktig mens frøene varmes i ca 3 min. Ha frøene i en morter eller knus forsiktig med en kjevle eller annet du har for hånden. Bland sesam frøene i krydderblandingen. Hell olje i samme stekepannen og stek hvitløk til den er gylden. Legg hvitløk over på et fat og behold oljen i pannen. Ha salt og pepper på tunfisken og vend i ristet frøblanding . Stek tunfisk fileten noen min på hver side. Den skal kun ha stekeskorpe og være rå på innsiden. Bland alle ingredienser til dressing . Anrett fisken på et fat med avocado og chilli . Dryss over litt fersk koriander og server med dressing.