Tom kha goong med rød karri

Recipe for Tom kha goong in red curry in english at the bottom of this page. Lurer du på hvordan du skal holde deg varm i vinterkulden? Hva med en deilig varmende smaksbombe med scampi, sitrongress, ingefær, lime og chili? Du får kjøpt det meste i en velassortert dagligvarebutikk. Limeblader og sitrongress får du i din nærmeste innvanderbutikk og suppen vil ta deg kun 30 minutter å lage.

Tom kha goong med rød karri

Personer: 4

Ingredienser

  • 20 rå scampi, skrelt
  • 1 liten løk, finhakket
  • 1 kinesiske hvitløk, eller 3 vanlige fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts ingefær, finhakket
  • 1 stilk sitrongress, hakket
  • 1 chili, finhakket ( vær forsiktig og begynn med mindre om du ikke er vant med sterk krydret mat)
  • 1l kylling/ hønsekraft eller buljong ( du kan bruke terninger + vann)
  • 4 dl kokosmelk
  • 3 – 4 kaffirlime (limeblader)
  • 1 - 2 ts rød thai karripasta ( prøv deg frem, den er sterk)
  • 1 håndfull sopp, i skiver
  • 1 lite brokkolihode, delt i små buketter
  • 2 – 3 ss fiskesaus
  • 1 lime ,saften
  • Frisk koriander
  • Solsikkeolje til steking

Slik gjør du

  1. Varm olje i en stor gryte og fres løk, hvitløk, ingefær, sitrongress, chili og løk i et par minutter. Hell i buljong og kokosmelk og ha i limeblader, karripasta og sopp. Kok opp og la småkoke i 10 minutter. Tilsett brokkoli og scampi og kok i 3 minutter til scampiene er helt kokt og har skiftet farge. Smak til med fiskesaus og limesaft og dryss over koriander. Server suppen med nudler, ris eller brød til.

Tom kha goong serves 4-5



Ingridients

2 tbsp sunflower oil)
3 garlic cloves ,minced)
1 bite( 3-4 cm ) ginger, finely chopped)
1 stalk lemon grass , finely chopped)
1chilli , finely chopped)
1/2 onion , finely chopped)
1 l chicken stock)
4 dl coconut milk)
4- 5 lime leaves)
2 tsp red curry paste)
1 little broccoli, florets)
20 scampi, peeled)
1 handful of mushrooms, sliced)
2 tbsp fish sauce)
lime juice)
fresh cilantro, chopped





Method

Saute garlic, ginger, lemongrass , chili and onion in oil in a large pot ca. 3 minutes. Pour over broth and coconut milk & add the lime leaves, curry paste and mushrooms. Bring to boil and add the prawns & broccoli. Simmer for about 2 minutes . Season with fish sauce and lime juice. Top with fresh cilantro & chilli & serve the soup with noodles, rice or bread.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.