Sjokoladebark med ristete mandler, tranebær og rosiner

Det er bittelille juleaften og jeg burde egentlig være ferdig med det aller meste. Men slik er det ikke! Uansett hvor mange lister jeg lager, så blir det alltid litt knapt med tid. Her er min i sisteliten julesnop quickfix for alle oss som vil ha en hjemmelaget touch på tingene uten å måte bruke hele kvelden.

Sjokoladebark med ristete mandler, tranebær og rosiner

Ingredienser

  • 400 g lys eller mørk kokesjokolade
  • 100 gram ristete mandler eller andre nøtter, hakket
  • 100 gram lyse rosiner og/ eller tranebær, hakket
  • Litt flaksalt

Slik gjør du

  1. Spre nøttene på stekeplate og stek på 160 °C i ca 10 min. Sjekk nøttene underveis og snu gjerne litt på dem. Smelt sjokolade over vannbad. Det gjør du ved å varme opp vann i en kjele og sette en bolle som tåler varme opp i kjelen. Bollen må være så pass stor at den stopper damp fra kjelen og fungere som et lokk. Bollen skal ikke være i kontakt med vannet. Den skal varmes opp med varm damp fra vannet i kjelen. Pass også på at vannet ikke blir for varmt eller kommer i sjokoladen. Hell den smeltede sjokoladen på en stekeplate dekket med aluminiumsfolie eller bakepapir  og fordel sjokoladen jevnt utover. Dryss ristete, hakkede mandler, hakkede lyse rosiner, tranebær og litt flaksalt opp på og sett sjokolade kjølig for å stivne i minst en time. Fjern folie/ bakepapiret fra barken når den har stivnet og brekk i passende biter.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.