God jul

På en juleaften for mange år siden hos mine svigerforeldre skjedde det noe som siden er blitt en fast julehistorie i vår familie.  Min svigerfar var kjøpmann og jobbet på juleaften. Sliten men forventningsfull til kvelden hadde han skiftet til dress og satt med et lurt blikk gjennom hele julemiddagen.

Da tiden var kommet for åpne gavene forsvant han hemmelighetsfull ut av stuen. Etter en veldig lang stund, kom han tilbake og smilet var erstattet med et fortvilet uttrykk. Så sier han til sin kone” I år har jeg kjøpt en ekstra fin gave till deg Edith, men jeg har gjemt den så lurt at jeg ikke klarer å huske hvor jeg la den.”

Først ved St Hans tider året etter fant svigerfar julegaven. Denne lille esken lå godt gjemt blant verktøy og spiker i kjelleren. Den store julefadesen fikk en lykkelig slutt da min svigermor fikk et nydelig smykke på årets lyseste kveld.

Nå er det bare noen dager igjen til julaften og det gjelder å holde hodet kaldt. Ikke la innspurten blir så stressende at du glemmer hvor du har gjemt hemmeligheten dine eller hva du skal servere i julen.

 

Det er fremdeles godt tid til å lage din egen rødbetgravet laks . Den er laget i en fei, smaker nydelig og kommer til å imponere stort under årets julelunsj.

roedbet-laks

Frisk råkostsalat med appelsiner

rakostsalat-med-appelsiner-

Rødbetfylte egg er flott på koldbordet

devils-egg-med-rodbeter-kopi-1

Er du rådvill når det gjelder tilbehør til de ande julemåltidene? Lag en superenkel og deilig kålsalat som kler det meste.

ovnsbakt kålsalat 1.1

 

Julesild til lunsjbordet

julesild-stort-

Disse nøttene er nydelig og veldig enkelt å lage. I tillegg er de et sunnere alternativ til brente mandler.

notter

Riskrem og jordbærkompott

Riskrem-og-jordbaerkompot

Lei av å servere samme desserten? Her får du oppskrift på sjokolademousse med et hint av jul i form av kanel og pepperkake.

sjokomousse med kanel og pepperkaker

Uimotståelige fudge laget av tre ingredienser

_MGL8158

Sjokoldebark er nydelig og lettlaget  julesnop

bark-3-

sjokoladebark

Småkaker med sjokolade og hasslenøtter

sjoko og hasselnøtt kaker hjemmeside

Havreflarn med sjokolade

avocadokake-3-

Nøttetopper med tranebær

nottetopper-2-

Krumkaker

bilde

God Jul

1 Comment

  • Avatar
    Catharina Høegh Christensen 22. januar 2016 (23:13)

    Herlig!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.