Linsesalat med gresskar og grønnkål

For Lentil, butternut squash and kale salad recipe in english scroll down to the bottom of this page  👇🏾

En deilig mettende salat proppfull av vitaminer og gode smaker. Egner seg som vegetarisk middagsrett gjerne med cottage cheese eller yoghurt til og er nydelig tilbehør til både fisk og kylling.#belgvekster

 

Linsesalat med gresskar og grønnkål

Personer: 4-6

Ingredienser

  • 300 g Puy linser
  • 1 laurbærblad
  • 2 kryddernellik
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 sitron skall og saft
  • 500g flaskegresskar skrelt og skåret i små terninger
  • 100 g grønnkål. stilkene fjernet og revet i små biter
  • 1/2 rødløk, skåret i tynne skiver
  • Olivenolje
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Ha linser i en gryte sammen med litt sitronskall, laurbærblad, 1 ts salt og ca. 6 dl vann. Stikk nelliker i hvitløkfeddene og ha de også opp i gryten. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i ca. 30 minutter eller til linsene er møre. Hell av overflødig væske. Kast hvitløk, sitronskall og laurbærblad. Rør sammen sitronsaft og 2 ss olivenolje og bland i linsene. Varm olje i en stekepanne og tilsett gresskar terninger. Stek på middels varme i 5 - 8 minutter eller til gresskar er mør. Smak til med salt og pepper. Bland i grønnkål og legg på lokk. Damp kålen et par minutter under lokk. . Legg linser på et stort serveringsfat og bland i grønnkål, gresskarterninger og rødløk.

Lentil, butternut squash and kale salad, recipe serves 4-6

A delicious hearty salad full of vitamins, proteins and good tasting. Suitable as vegan dinner and lovely with both fish and chicken.

ingredients

300 g Puy lentils
1 bay leaf
2 cloves
2 garlic cloves
1 lemon zest and juice
500g butternutsquash peeled and cut in bite-sized pieces
100 g kale . stems removed and torn in pieces
1/2 red onion, cut in thinn slices
olive oil

Method

Have lentils in a pot with some lemon zest, bay leaf, 1 teaspoon salt and about 6 dl of water. Insert cloves in one of the garlic cloves and add to the pot . Boil, then reduce the heat and simmer for about 20 minutes or until lentils are done. Pour off any excess liquid. Discard garlic, lemon peel and bay leaf. Stir together lemon juice and 2 tablespoons olive oil and combine with lentils. Heat oil in a frying pan and add butternut squash. Season with salt and pepper and cook over a medium heat for 5 - 8 minuttes or until tender. Stirr in the kale and put a lid to steam for a few minutes. Put lentils on a big platter and add butternut squash, kale and slices of red onions.

1 Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.