Couscous- og rødkålsalat med appelsin

Couscous og rødkål salat med appelsin

personer: 4

Ingredienser

  • 2 dl couscous
  • ½ liten rødkål
  • 3 gulrøtter i forskjellige farger
  • 2 appelsiner
  • 1 ss syltet ingefær
  • Bladpersille
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss honning, flytende
  • Olivenolje
  • Pepper
  • salt

Slik gjør du

  1. Tilbered couscous etter pakkeanvisning. Rør couscousen luftig med en gaffel, ha i litt olje og sett til side. Skjær rødkål i strimler. Rasp gulrøtter eller kutt julienne (tynne lange strimler). Finhakk syltet ingefær. Press en appelsin for juice og skrell den andre appelsinene og skjær i fileter. Skjær på en tallerken for å kunne fange opp juicen. Ha alle ingredienser i en bolle . Bland sammen all juicen fra appelsin, hvitvinseddik, honning og olje. Hell dressing over salaten, tilsett hakket persille og bland alt sammen. Smak til med salt og pepper og ha salaten over couscousgrynene. Dryss over litt mer grovhakket persille til slutt.

Ingen kommentarer