Brosme i middelhavsgryte

 

Betalt innlegg for Godfisk. #REKLAME

Jeg er stolt å  være ny ambassadør for Norges sjømatråd Godfisk. Godfisk skal presentere livretter som er  en matfilosofi å leve med. Sunn mat som gjør godt for både kroppen og hjernen, som du har lyst på og gleder deg til å spise.

Jeg skal representere glede i http://www.godfisk.no/Sjømatskolen/Sjømat-og-helse/Fra-diett-til-livrett og det passer meg veldig bra. Matglede, sunn og fargeglad mat har alltid vært viktig for meg. Mat skaper samhørighet og glede rundt bordet. Den er der når vi skal feire noe og når vi skal kose oss litt. I familielivet skaper maten tettere relasjoner og knytter oss nærmere hverandre. Det å dele mat handler om omsorg, ikke bare å bli mett. Det dreier seg om samtalen, det å skape minner sammen og å leve.

http://www.godfisk.no/Sjømatskolen/Sjømat-og-helse/Bli-inspirert-av-Aichas-grenseløse-matglede

Den første oppskriften jeg publiserer i mitt nye samarbeid med Godfisk er inspirert av Middelhavet.

Middelhavskjøkkenet smaker av sol og feriedager. Det er bare å lukke øynene så kan man nesten kjenne sommervarmen, havbris og lukten av solmodne tomater. Men Middelhavsmat er ikke bare en drøm om sommer, det er også god mat med mye smak som kan nytes hele året.

De mest brukt ingrediensene i dette store geografiske området er olivenolje, friske grønnsaker, urter og fisk. Med nærhet til Middelhavet og lett tilgang til fisk, er sjømat oftere på middagstallerkenen enn kjøtt.

Det er også den maten jeg liker best og den matkulturen jeg vokste opp med. Dampende fiskegryter og taginer med rene råvarer og friske urter er fremdeles en stor favoritt som jeg liker å glede både meg selv og andre med.

Det er mat som er lett å lage og lett å lykkes med.  I denne oppskriften koker jeg brosme sammen med en grønnsaksgryte, som ligner både på fransk ratatouille, italiensk caponata og marokkansk kafounata. En frisk tomatbasert gryte med forskjellige grønnsaker. Brosme er en utmerket fisk å bruke i fiskegryter. Den har en deilig smak, og et fast, hvitt kjøtt som ikke faller i stykker under koking.

For å finne den riktig gode feriestemningen liker jeg å servere denne gryten med en hvitløksmajones og godt brød til.

 

Brosme i middelhavsgryte

Personer: 4

Ingredienser

  • 600 g brosme, filet
  • Olivenolje
  • 1 aubergin
  • 1 squash,
  • 1 rødløk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 grønn paprika
  • 1 gul paprika
  • 5 friske tomater, hakket (en boks hermetiske kan også brukes)
  • 3 ts tomatpuree
  • 1 ts sukker
  • 1 ss hvitvinseddik
  • Frisk basilikum
  • Frisk persille
  • Salt
  • Pepper
  • Sorte oliven
  • Majones
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 1 skvis sitronsaft
  • Godt brød

Slik gjør du

  1. Skjær fisken i passelige store stykker, dryss over litt salt og finhakket basilikum og la stå litt. Dryss mer frisk basilikum over fisken og tilsett oliven rett før servering.
  2. Rens grønnsakene og kutt dem i skiver. Stek aubergine og squashskiver og sett til side.
  3. Stek nå løk, hvitløk og paprika til løken er blank og myk. Tilsett tomater, tomatpurre, eddik og sukker la det surre i 1 minutt. Ha i ca 2.5 dl vann og kok opp.
  4. Bland inn de stekte grønnsakene og friske urter, ca 1 2s persille og litt mer basilikum og smak til med salt og pepper.
  5. Legg fiskestykkene opp på grønnsakene og dytt dem halvveis inn i grønnsakene. La surre med lokk på i ca 10 minutter til fisken er mør og alle smakene har blandet seg med hverandre.
  6. Dryss mer frisk basilikum over fisken og tilsett oliven rett før servering.
  7. -
  8. Hvitløksmajones er en fuskeaioli som enkelt røres sammen med majones, 1 fedd knust hvitløk og en skvis sitronsaft.

Ingen kommentarer