Vårgrønn nudelsalat med fisk og asiatisk dressing

Recipe for Noodle salad with spring greens, fish and asian dressing in english at the bottom of the page .

Vårgrøn nudelsalat med fisk og asiatisk dressing

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 ss olivenolje
  • 600 g hvite fiskefileter, i mindre biter (jeg brukte brosme)
  • 400 g egg nudler
  • 1 dl frisk koriander, hakket
  • 1 dl mynteblader, hakket
  • 6 vårløk, i tynne skiver
  • 200 g sukkererter, grovhakket
  • 1 rødløk, hakket
  • Dressing:
  • 1 Lime, juice
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ss sukker ( kan sløyfes)
  • 2 ss sesamolje
  • 1 1/2 ss frisk ingefær, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød chili, hakket litt koriander, hakket
  • litt mer koriander, hakket

Slik gjør du

  1. Lag dressingen: Bland alle Ingredienser til dressingen ( gjerne I et glass med skru-lokk og rist) og sett til side.
  2. Varm olje i en stekepanne over middels høy varme. Krydre fisken med salt og pepper og stek i 3 minutter på hver side eller til fisken er gjennomstekt. Overføring fisken til en tallerken og hold varm. I mellomtiden kok nudler etter pakkeanvisning til al dente. Hell av vannet og overføre nudler til salatbolle eller et stort fat. Tilsett grønnsaker, urter og mesteparten av dressingen og bruk hendene for å blande alt forsiktig sammen. Legg fiskestykkene opp på nudelsalaten og topp med dressing og hakket koriander.

Noodle salad with spring greens, fish and asian dressing, serves 4 .

Ingrediens

1 tablespoon olive oil
600g firm white fish fillets, I used tusk fish (brosme)
400g egg noodles
1 dl chopped fresh coriander leaves
1 dl cup roughly chopped fresh mint leaves
6 green onions, thinly sliced
1 red onion, chopped
200 g sugarsnap peas, roughly chopped

Chilli lime dressing:
1 Lime, juice
4 tablespoons olive oil
4 tablespoons soy sauce
1 ss sugar
2 tablespoons sesame oil
11/2 tablespoons fresh ginger, chopped
2 cloves garlic, finely chopped
1 red chili, chopped
More chopped cilantro

Method

Make the dressing: Place lime juice, oil, soy sauce, sugar and chilli in a screw-top jar. Secure lid. Shake to combine.

Heat oil in a frying pan over medium-high heat. Season the fish with salt end pepper and cook for 3 minutes on each side or until cooked through. Transfer to a plate and keep warm. Meanwhile cook the noodles following package instruksjons or until al dente. Drain and transfer to bowl. Add all the vegetables, herbs and most of the the dressing to noodles and gently toss with your hands to combine. Add fish pieces and top with remaining dressing and chopped cilantro.Serve.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.