Thai råkostsalat med risnudler
Forfriskende salat med knasende grønnsaker, nudler og en frisk asiatisk dressing.
Salaten kan serveres som en vegetarrett eller i kombinasjon med kjøtt eller fiskeretter. I dag har jeg valgt å servere den til Bbq sweet & spicy laksefilet fra LERØY SEAFOOD. Laksefileten kommer med en ferdig marinade av honning, soya og chili som superenkelt sørger for en god smaksopplevelse.
REKLAME i smarbeid med LERØY SEAFOOD.
Ingredienser
- 180 g risnudler
- 1 liten 1/4 rødkål, finsnittet
- 2 - 3 gulrøtter, julienne
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 1 bunt frisk koriander
- Litt frisk mynte
- Litt asiatisk basilikum, kan sløyfes
- Dressing:
- 1 lime, saften
- 2 ss risvinseddik
- 4 ss soyasaus
- 2 ss sesamolje
- 1 ss honning eller sukker
- 1/2 rød chili, finhakket
Slik gjør det
- Begynn med å gjøre klar alle grønnsakene. Rør sammen ingredienser til dressing i en liten skål og kok risnudler. Enkleste måten å koke risnudler på er å legge nudlene i en bolle og helle kokende vann over nudlene. Dekk til bollen og la nudlene ligge i bløt i ca. 3 minutter. Hell av vannet og skyll nudlene i kaldt vann. Klipp gjerne risnudler litt med saks, da blir de lettere å håndtere.
- Ha nudler, alle grønnsaker og urter i en salatskål og vendt i dressing. Smak på salaten og tilsett eventuellt mer søtt(sukker), surt (eddik eller lime) eller salt (soyasaus) liker du det litt sterk kan du tilsette mer chili.