Stekt laks med asiatisk råkostsalat
Favorittmiddagene mine er enkle, kjappe middager med mye smak som er lett å få til. Stekt laks med asiatisk råkost, smaksatt med Mær seaweed salt fra Lerøy er et godt eksempel på det. Her bruker jeg grønnsaker man stort sett alltid har i kjøleskapet og laksefilet, for å lage en velsmakende hverdagsrett som er vanskelig å slå.
Seaweed saltet Mær løfter retten, og gir den en spennende smak full av umami. Seaweed salt Maer er et rent naturprodukt som er laget av salt, sukkertang og vegetabilsk olje. Flakene er litt større en vanlig bordsalt og har en sjøgrønn farge. Men du trenger ikke dette for at middagen skal bli bra! REKLAME i samarbeid med LERØY SEAFOOD
Ingredienser
- 500 g laks, fileter
- 0,5 ss rapsolje
- ½ ts salt
- 1 ts Mær seaweed salt
- Råkost:
- ¼ kålhode
- ½ rødløk
- 2 gulrøtter
- 1 agurk , skrelt i skiver
- 1 liten neve frisk koriander
- 4 ss hakkede peanøtter
- Dressing:
- 1 ss soyasaus
- 1 lime, juice
- 1 ss flytende honning eller brunt sukker
- 1 ts frisk ingefær, revet
- 1 ts sesamolje
- 1 ss koriander, hakket
- ½ ts Mær seaweeed salt
Slik gjør du
- Rens og finsnitt løk og kål, skrell og skjær gulrot i tynne strimler. Skjær agurken i tynne bånd med ostehøvel eller potetskreller eller i skiver.
- Finhakk ingefær og koriander og rør sammen med de andre dressing ingrediensene.
- Legg alle oppskårne grønnsaker i en salatbolle og bland sammen med dressing og hakket koriander. Smak til med salt og eventuelt mer syre og dryss over hakkede peanøtter.
- Stek laksefiletene på medium varme i ca. 2 minutter på hver side og dryss over vanlig havsalt og seawead salt.
- Tilbehør: Ris