Småkaker med sjokolade og hasselnøtter

Småkaker med hasselnøtter og sjokolade har vi laget i min familie  så lenge jeg kan huske. Vi elsker dem og spiser dem i julen og resten av året! Jeg har alltid brukt min mor sin oppskrift i årevis uten å komme på å riste nøttene før bruk.  Nå bruker jeg bare denne oppskriften som  er  inspirert av Nigella Lawson som rister nøttene før hun blander dem i deigen. Kakene blir skikkelig snopete.

sjoko og hasselnøtt kaker hjemmeside

Småkaker med sjokolade og hasselnøtter

steketid: 8-10 min
stk: 30

Ingredienser

  • 200 g hasselnøtter
  • 150 g myk smør
  • 75 g hvit sukker
  • 75 g brunt sukker
  • 1 egg
  • 1 ts vanilje
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 150 g grovhakket 70% sjokolade

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 180°C
  2. Rist hasselnøttene i tørr stekepanne på middels varme. Ha halvparten av nøttene i en food prosessor og kjør til fin hasselnøttmel. Gni av skinnet på resten av nøttene og grovhakk. Rør smør, sukker og brunt sukker luftig. Bland i egget og vaniljepulver. Tilsett hasselnøttmel, hvetemel, bakepulver , grovhakkete hasselnøtter til alt er godt blandet . Rør i grovhakket sjokolade til slutt. Bruk to skjeer til å lage kuler av deigen og sett de på et stekebrett med god mellomrom. Trykk kakene litt flate. Stek småkakene i forvarmet ovn i 8 -10 minutter og avkjøl i noen minutter før de flyttes over på rist. Pynt med smeltet sjokolade om du vil.

2 Comments

  • comment-avatar
    Janecke 21. desember 2016 (15:20)

    Stekes de nederst eller i midten av ovnen? Gleder meg til å smake!

    • comment-avatar
      Aicha Bouhlou 21. desember 2016 (18:57)

      Ja på nederste rille.Men følg med, ovner er litt forskjellig og det er fort gjort å brenne sjokoladekaker.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.