Småkaker med sjokolade og hasselnøtter
Småkaker med hasselnøtter og sjokolade har vi laget i min familie så lenge jeg kan huske. Vi elsker dem og spiser dem i julen og resten av året! Jeg har alltid brukt min mor sin oppskrift i årevis uten å komme på å riste nøttene før bruk. Nå bruker jeg bare denne oppskriften som er inspirert av Nigella Lawson som rister nøttene før hun blander dem i deigen. Kakene blir skikkelig snopete.
Ingredienser
- 200 g hasselnøtter
- 150 g myk smør
- 75 g hvit sukker
- 75 g brunt sukker
- 1 egg
- 1 ts vanilje
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 150 g grovhakket 70% sjokolade
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 180°C
- Rist hasselnøttene i tørr stekepanne på middels varme. Ha halvparten av nøttene i en food prosessor og kjør til fin hasselnøttmel. Gni av skinnet på resten av nøttene og grovhakk. Rør smør, sukker og brunt sukker luftig. Bland i egget og vaniljepulver. Tilsett hasselnøttmel, hvetemel, bakepulver , grovhakkete hasselnøtter til alt er godt blandet . Rør i grovhakket sjokolade til slutt. Bruk to skjeer til å lage kuler av deigen og sett de på et stekebrett med god mellomrom. Trykk kakene litt flate. Stek småkakene i forvarmet ovn i 8 -10 minutter og avkjøl i noen minutter før de flyttes over på rist. Pynt med smeltet sjokolade om du vil.
Janecke 21. desember 2016 (15:20)
Stekes de nederst eller i midten av ovnen? Gleder meg til å smake!
Aicha Bouhlou 21. desember 2016 (18:57)
Ja på nederste rille.Men følg med, ovner er litt forskjellig og det er fort gjort å brenne sjokoladekaker.