Salad Nicoise
Salad Nicoise recipe in english at the bottom of the page👇🏾
Ingredienser
- 12 amandinepoteter eller 4 vanlige poteter
- 4 egg
- 1 bunt asparges
- 1 hodesalat, jeg har brukt lollo
- 1-2 boks hermetisk tunfisk i olje
- 300 g cherrytomater eller 4 vanlige tomater i båter
- 1 bunt reddiker
- 1/2 rødløk hakket
- 50 g sorte oliven
- 2 ss kapers
- -
- Dressing:
- 3 ts dijonsennep
- 3 ts flytende honning
- 1 fedd hvitløk, finhakket eller knust
- 4 ss hvitvinseddik
- 1.5 dl ekstra virgin olivenolje
- Litt salt
- Nykvernet pepper
Sik gjør du
- Kok potetene til de er møre og kok eggene i 5 -6 minutter til de er smilende. Skrell eggene og del eventuell potetene. Kok asparges i lettsaltet vann i ca 2 minutter. Hell av det kokende vannet og avkjøl i kald vann. Ha ingrediensene til dressingen i en bolle og visp noen minutter med visp til dressingen ha en kremmet konsistens. Dressingen kan også blandes ved å riste alle ingrediensene i et glass med lokk. Smak til med salt og pepper. Del salaten i grove biter og legg den i en stor bolle eller på serveringsfat. Bland i 1/3 del av dressingen. Bland poteter, rødløk og et par skjeer dressing og legg i et hjørne opp på salaten. Gjør det samme med tomatene og reddik. Fordel alle grønsakene, ansjos, tunfisk, egg , kapers og oliven opp på salaten. Drypp over resten av dressingen eller server den ved siden av.
Salad Nicoise
Ingredients
12 amandine or 4 regular potatoes4 eggs
1 bunch aspargeles
1 head lettuce, I used green lollo, washed
1 - 2 can of canned tuna in oil
400 g cherry or 4 regular tomatoes
1 bunch radishes
1/2 red onion, chopped
50 g black olives
2 tablespoons capers
Anchovy fillets Dressing: 3 teaspoons Dijon mustard 1 garlic clove, chopped or crushed 3 teaspoons liquid honey 4 tablespoons white wine vinegar 1.5 dl extra virgin olive oil Some salt freshly ground pepper
Tyve deilige måter å bruke egg på – Aichas Mat 18. april 2017 (15:36)
[…] SALAT NICOISE English version […]
Over tyve eggende retter – Aichas Mat 11. mai 2017 (07:34)
[…] SALAT NICOISE English version […]