Ristete nøtter
Nøtter er en sunn og en deilig snack. Når man skal bruke nøtter i matlaging og bakst sammen med andre ingredienser vil det ofte være en fordel å riste nøtter i ovn eller i stekepanne. Det vil gi nøttene en knasende konsistens og mer smak som gjør at de blir mer markant i retten. Jeg liker teksturen og duften av ristete nøtter og lager ofte en porsjon som jeg ha på glass med lokk på. De bruker jeg på frokostblandingen, i yoghurt, desserter, gryteretter, salater, snacks eller jeg serverer de med honning til en ostetallerken.
Det er lett å riste nøtter. Skal du kun ha noen få nøtter til en rett, rister du på stekepanne på middels varme til de er gyllen. Bruk stekeovn når du skal riste en god porsjon. Spre nøttene på stekeplate og stek på 160 °C. Sjekk nøttene underveis og snu gjerne litt på dem. Når du har ristet hasselnøtter, legger du de på et håndkle og gni dem kraftig med håndkleet for å få av skallet.
Steketider i ovn:
Hasselnøtter, Macadamia, Pekannøtter, Valnøtter, Mandler 10-15 minutter
Mandler uten skall 15 minutter
Pinjekjerner 5 minutter
Frokostgrøt med ristete valnøtter og kanel – Aichas Mat 6. januar 2016 (18:02)
[…] Havregrøt er en super start på dagen , bare du ikke smaksetter den med alt for mye sukker . Jeg har ofte ristete nøtter stående på et glass som jeg drysser over grøten min sammen med kanel og kanskje en banan. Her har jeg brukt risteet valnøtter. Fremgangsmåten for å riste nøtter finner du her […]
Havregrøt kokt med tranebær – Aichas Mat 6. januar 2016 (18:34)
[…] En deilig havregrøt søtet med tranebær og toppet med yoghurt og ristete nøtter. Har du ikke ristet nøtter før finner du fremgangsmåten her . […]
Brie med honning og ristete nøtter – Aichas Mat 6. januar 2016 (19:11)
[…] brie toppet med rause mengder av deilighet med min mann. Hvordan du rister hasselnøtter finner du her og resten klarer du […]