Poke bar (marinert fisk med tilbehør)
For POKE BAR or PokeBowl in english scroll down the page 👇🏾
Hawai poke er en favoritt hos oss i helgene. Den mest tradisjonelle poke er Ahi poke som er rå tunfisk marinert i sesamolje, sesamfrø og soya. Det er veldig enkelt å lage poke og ligner litt på en mørkere Ceviche variant. Jeg bruker laks og tunfisk, men du kan også bruke andre fiskesorter. Rå tunfisk kan være litt vanskelig å få tak i, men du finner som oftest frosne blokker av tunfisk i innvandrer butikker. Spør gjerne i fiskedisken hvilken fisk de har som egner seg til sushi og sashimi. Er du i tvil, plukk fra frysedisken. Planlegger du å servere rå fisk, er det viktig at den har vært frossen i 1 døgn først. Skal du bruke fisken med det samme kan vakuumpakkete lakseprodukter fra forskjellige produsenter brukes uten å fryses først.
En pokebolle serveres med råmarinert fisk over sushiris sammen med annet tilbehør som avokado, mango, wakame osv… , mer soya og eventuell spicy mayo. Det er lettvint og veldig sosialt å lage poke bord. Når jeg lager poke bord beregner jeg ca 150 gram fisk per person . Her har jeg tilbered 3 boller med forskjellig marinert fisk og en bolle med vanlig laksesashimi i terninger ( poke blir alltid tilbered i terninger) i tillegg til forskjellig annet godt tilbehør.
Dette trenger du for å lage mitt poke bord
- 1 x ahi tunfisk med makademianøtter
- 1 x ahi laks + ekstra vårløk
- 1 x ahi tomat tunfisk
- 1 x laks sashimi naturell
- ferske reker
- Wakame
- mango
- rødløk,
- syltet ingefær
- rødkål, julenne
- gulrot, julienne eller raspet
- avokado, terninger
- Spicy mayo = 1 dl mayonaise, 1 1/2 ss Sriracha+ (chili saus) og 1 ts limejuice
- Sushiris
- Edamame (Edamame er umodne grønne soya-bønner og ser ut som store sukkererter. Man spiser bare ertene og ikke belgen. De er sunne og smaker nydelig når man koker de i noen minutter og serverer dem med et dryss havsalt. Jeg pleier å kjøpe mine frosne i min nærmeste innvandrerbutikk, men har også funnet dem i frysedisken på ICA.)
Ahi laks med vårløk
250 gram laks
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1 ss ristet sesamfrø
nykvernet sort pepper
vårløk, hakket
Ahi tuna med tomat og chili
250 gram tunfisk
150 gram tomater
2 nori –tang ark (slike man ruller maki i ) kan sløyfes
1/2 rød chili, hakket
1 ss sesamolje
2 ss soyasaus
1 ss koriander, hakket
½ lime juicen
Ahi tuna med vårløk og koriander
250 gram fisk tunfisk
2 sssoyasaus
1 ss sesamolje
1 ss ristet sesamfrø
nykvernet sort pepper
vårløk, hakket
koriander hakket
1 ss macademienøtter, hakket
Mariner fisken og sett kjølig mens du forbereder de andre poke ingrediensene.
Man kan også marinere reker og andre typer skalldyr me hvitløk, sitrus og chili.
POKE BAR in english
Hawaiian Poke is a weekend favorite in our family. The most traditional poke is Ahi poke which is raw tuna marinated in sesame oil, sesame and soy sauce. It is very easy to make poke and looks a bit like a darker Ceviche . I use salmon and tuna, but you can also use other seafood. Please ask at the fish counter which fish is suitable for sushi and sashimi. If in doubt, pick from the freezer. Are you planning to serve raw fish, it is important that it has been frozen one day first.
A poke bowl is served with raw marinated fish over sushi rice together with a spread such as avocado, mango, wakame etc …. It is convenient and very sociable making a poke bar. When I make poke I calculate about 150 grams of fish per person. Here I prepared 3 bowls with different marinated fish and one bowl of nature salmon sashimi diced, poke is always served diced.
You can also marinate shrimps and other shellfish with garlic, chili and sitrus for your poke bar.
And here is what you need to create my poke bar
1 x ahi tuna with makademianuts
1 x ahi salmon + extra scallions
1 x ahi tuna tomato
1 x salmon sashimi nature
fresh shrimps
wakame
mangos
red onion,
pickled ginger
red cabbage, julienne
carrot, julienne or grated
avocado, diced
Spicy mayo = 1 dl mayonaise, 1 1/2 tablespoons Sriracha (chili sauce) and 1 teaspoon lime juice
Sushi rice
Edamame (Edamame are immature green soya beans and look like large peas. They taste delicious when cook or steamed for a few minutes and served them with a sprinkling of sea salt
Ahi salmon with spring onions
250 grams of salmon
2 tablespoons soy sauce
1 tablespoon sesame oil
1 tablespoon toasted sesame seeds
freshly ground black pepper
scallions, chopped
Ahi tuna with tomato and chili
250 grams of tuna
150 grams of tomatoes
2 ss nori
1/2 red chili, chopped
1 tablespoon sesame oil
2 tablespoons soy sauce
1 tbsp coriander, chopped
½ lime juice
Ahi tuna with spring onion and coriander
250 grams of tuna
2 sssoyasaus
1 tablespoon sesame oil
1 tablespoon toasted sesame seeds
freshly ground black pepper
spring onions, chopped
coriander chopped
Marined the fish and set cool while you prepare the other ingredients for the poke bar.