Appelsindessert med karamellsaus
Ingredienser
- 4 appelsiner
- 2,5 dl sukker
- 1 dl vann
- 1,5 dl ferskpresset appelsinsaft (ca 1 appesin + saften du har fanget opp i tallerken)
- 1 dl fløte
- 30g smør
- Litt havsalt
- Litt pistajenøtter, hakket
- Litt Sjokolde, hakket
Slik gjør du
- Skjær appelsinene i skiver på en tallerken for å kunne fange opp all saften som renner ut og fjern eventuelle steiner. Ta vare på saften og bruk den i sausen. Fordel appelsinskivene på flere fat eller et stort serveringsfat og lag karamellsaus.
- -
- Hell sukker og vann i en tykkbunnet stålkjele. La blandingen koke på høy varme uten at du rører i den. Vend på kjelen jevnlig for å unngå at sukkeret krystalliserer seg. Pass på hele tiden. Sukkerblandingen skal får en gyllen karamellfarge. Når karamellen har fått fin farge tar du kjelen av platen. Hell i appelsinjuice og fløte, litt av gangen. Vær forsiktig, da dette vil boble kraftig til å begynne med. Sett kjelen tilbake på platen på middels varme og rør til en jevn og glatt saus i ca 2 - 4 minutter. Rør i smør og salt og la putre på middels varme. Jo lenger karamellen koker desto tykkere blir den. Til denne appelsindesserten liker jeg at den ikke er for tykk og jeg la den kun putre i ca et minutt til, etter jeg ha i smøret.
- -
- La sausen avkjøle litt og hell den over applesinskiver. Appelsinskivene skal ligge i karamellen i ca en time før de skal serveres. Strø over nøtter og sjokolade.