Pasta med gressskar og salviesmør

Pasta with pumpkin and sage brown butter recipe in english at the bottom of the page👇🏾

Sitter du igjen med store mengder gresskarbiter etter å ha laget Haloween lykter? Da kan du lage en nydelig pastarett i dag med søt gresskar, brunt smør, salvie og parmesan. Høres det ikke veldig fristende ut?
Det er også andre oppskrifter med gresskar på bloggen om det ikke er pasta du har lyst på i dag.

 

 

Pasta med gresskar og salviesmør

Personer: 4

Ingredienser

  • 800 g gresskar, skrelt og delt i små terninger eller kjøtt som er skrapt ut og grovhakket.
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • Olivenolje til steking
  • 400 spaghetti eller inguini
  • 1 liten bunt salvie ca 20 blader
  • 100 g smør
  • 1/2 sitron saften
  • 30 g Parmesan
  • Salt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok pastaen i rikelig med saltet vann til nesten al dente. Varm oljen i en dyp stekepanne og stek gresskar til det er blank og begynner å få litt farge. Tilsett finhakket hvitløk og stek litt til. Sett til side.
  2.  Smelt smør i en kasserolle på middels sterk varme. Trekk kasserollen bort fra varmen når smøret begynner å få litt farge, og rør inn grovhakket salvie og litt sitronsaft.
  3. Hell vannet av pastaen, men ta vare på litt av kokevann til å røre sammen pastaen med. Ha pastaen tilbake i kjelen dryss over parmesanost, litt av kokevannet og salviesmør. Rør godt til alt er blandet. Tilsett gresskarkjøttet til slutt og vend det forsiktig i pastaen. Smak til med salt og dryss over godt med nykvernet pepper

PASTA WITH PUMPKIN AND SAGE BROWN BUTTER. Serves 4

Sweet pumpkin, brown butter, sage and parmesan. Doesn t it sound very delicious?

Ingredients

800 g pumpkin
3 cloves of garlic, finely chopped
olive oil for frying
400 spaghetti or inguini
1 little bunch of sage
4-5 tablespoon butter
1/2 lemon juice
Salt
Ground pepper
30 g parmesan cheese

Method

Boil the pasta in plenty of salted water to almost all dente.

Heat the oil in a deep frying pan and fry the pumpkin until it is blank and starts to get some color. Add finely chopped garlic and fry a little more. Set aside.

Melt butter in a medium-sized saucepan. Pull the saucepan away from the heat when the butter starts to get some color and stir in the chopped sage and some lemon juice.

Pour the water of the pasta, but save some boiled water to stir the pasta together. Return the pasta back in the pan, add parmesan cheese, some of the cooking water and the sage butter. Stir well until everything is mixed. Finally add the pumpkin and gently turn it into the pasta. Season with salt and sprinkle well with freshly ground pepper.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.