Pai med asparges og pistasienøtter

Pie with asparagus and pistachio recipe in english at the bottom of the page. 

Pai med asparges og pistasienøtter

Personer : 4

Ingredienser

  • Til pai bunn:
  • 3 dl hvetemel
  • 50 gram smør
  • 1 ½ dl kesam
  • ½ ts salt
  • 2 ss vann
  • -
  • Fyll:
  • Fyll: 1 bunt asparges, vasket og renset
  • 4 egg
  • 1 ½ dl kesam
  • 1 ss hvetemel
  • 100 gram chevre, smuldret
  • 50 gram parmesan revet
  • En håndfull pistasjnøtter
  • Salt
  • Pepper

Method

  1. Forvarm ovn til 200 °C.
  2. Bland alle ingredienser til deigen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet, litt mindre en ett minutt.  Pakk i plastfolie og la deigen ligge kjølig i ca. 30 minutter . Kjevle så deigen ut til den passer i en paiform på ca. 24 cm i diameter. Trykk den på plass i bunn og opp langs kanten og prikk bunnen med en gaffel.
  3. Smuldre chevre i en bolle og pisk sammen med egg. Rør i kesam, hvetemel, parmesan, salt og pepper. Smak på røren, for å sjekke saltet og tilsett litt pepper. Fyll paiskall med røre og sett i ovn på midterste rille. Stek i ca. 20 minutter. Ta ut paien, legg på asparges og strø over hakkete nøtter. Stek i ytterlige ti minutter.

Pie with asparagus and pistachio, serves 4

Ingredients

For pie crust:
3 dl flour
50 grams butter
1½ dl quark
½ tsp salt
2 tablespoons water

For the filling:
1 bunch asparagus
4 eggs
1½ dl quark
1 tablespoon flour
100 grams of chevre, crumbled
50 grams parmesan shaved or grated
a handful of pistachio nuts
salt and pepper

Method

Preheat oven to 200 °C. Mix all ingredients for the crust in a food processor and let prosessor run until everything is mixed, a little less than one minute. Wrap in plastic wrap and cool down the dough in refrigerator for about 30 minutes or more. Roll the dough out to fit into a pie dish of about 24 cm in diameter. Press it into the bottom and up along the edges and prick the bottom with a fork. Crumble goat cheese in a bowl and beat together with eggs. Stir in the quark, flour, parmesan cheese, salt and pepper. Taste the batter, to check the salt and add a little pepper. Fill pie crust with the cheese and egg filling and put in the middle of the oven. Bake for about 20 minutes. Remove the pie from the ovn, add the asparagus sprinkle with choppy pistachio nuts.Put quickly back in the oven and bake for a further ten minutes.

1 Comment

Legg igjen en kommentar til Tyve deilige måter å bruke egg på – Aichas Mat Cancel reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.