Pai med asparges og pistasienøtter
Pie with asparagus and pistachio recipe in english at the bottom of the page.
Ingredienser
- Til pai bunn:
- 3 dl hvetemel
- 50 gram smør
- 1 ½ dl kesam
- ½ ts salt
- 2 ss vann
- -
- Fyll:
- Fyll: 1 bunt asparges, vasket og renset
- 4 egg
- 1 ½ dl kesam
- 1 ss hvetemel
- 100 gram chevre, smuldret
- 50 gram parmesan revet
- En håndfull pistasjnøtter
- Salt
- Pepper
Method
- Forvarm ovn til 200 °C.
- Bland alle ingredienser til deigen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet, litt mindre en ett minutt. Pakk i plastfolie og la deigen ligge kjølig i ca. 30 minutter . Kjevle så deigen ut til den passer i en paiform på ca. 24 cm i diameter. Trykk den på plass i bunn og opp langs kanten og prikk bunnen med en gaffel.
- Smuldre chevre i en bolle og pisk sammen med egg. Rør i kesam, hvetemel, parmesan, salt og pepper. Smak på røren, for å sjekke saltet og tilsett litt pepper. Fyll paiskall med røre og sett i ovn på midterste rille. Stek i ca. 20 minutter. Ta ut paien, legg på asparges og strø over hakkete nøtter. Stek i ytterlige ti minutter.
Pie with asparagus and pistachio, serves 4
Ingredients
For pie crust:3 dl flour
50 grams butter
1½ dl quark
½ tsp salt
2 tablespoons water For the filling:
1 bunch asparagus
4 eggs
1½ dl quark
1 tablespoon flour
100 grams of chevre, crumbled
50 grams parmesan shaved or grated
a handful of pistachio nuts
salt and pepper
Tyve deilige måter å bruke egg på – Aichas Mat 18. april 2017 (15:37)
[…] PAI MED ASPARGES OG PISTASJENØTTER English version […]