Ostekake i glass med appelsin

Nå går det mye i sitrusfrukt hos meg, særlig røde appelsiner.  Jeg bruker muligheten siden man kun får tak i dem mellom januar og april. Røde appelsiner er søtere enn vanlige appelsiner og smaker helt nydelig!

I går laget jeg ostekake i glass med Savoiardi kjeks (fingerkjeks) dynket med appelsinjuice, ostekakefyll , appelsingele og røde appelsiner. En skikkelig god og frisk avslutning på et måltid.

Ostekake i glass med appelsin

Porsjoner: 6

Ingredienser

  • 1 pakke Savoiardi kjeks (fingerkjeks)
  • 2 appelsiner
  • Ferskpresset appelsinjuice
  • 2.5 dl vann + 1.5 dl vann (eller banding av vann og juice for mer smak)
  • 1 pakke appelsingele
  • 125 gram kremost naturell
  • 1.5 dl lettrømme
  • 2 ss melis
  • 1,5 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Kok opp 2.5 dl vann og rør i appelsingelépulver til det er oppløst. Del appelsingeléen i to porsjoner. Ha 1.5 dl vann eller en blanding av appelsin juice og vann (for mer appelsinsmak) i den ene porsjonen med gelé. Den skal brukes til lokk på desserten. Den minste porsjonen skal blandes i kremen. Sett begge til side og avkjøl til romtemperatur.
  2. Visp sammen kremost og lettrømme. Sikt inn melis og visp til alt er godt blandet. Pisk kremfløte i en annen bolle til luftig krem. Vend kremen inn i ostemassen. Tilsett den minste porsjonen flytende og avkjølte geléen mens du rører. Pass på at alt blir godt blandet. Smak om det er søt nok.
  3. Finn frem glass. Dypp fingerkjeksen i appelsinjuice og la de trekke litt. Pass på at de ikke blir for bløte. Legg et lag fingerkjeks tett sammen i bunnen av porsjonsglassene. Brekk noen, for å fylle ut mest mulig.
  4. Fordel kremen over kjeksen. Sett ostekaken i kjøleskapet en time, til den har satt seg litt.
  5. Ta glassene ut av kjøleskapet. Øs forsiktig geléen med en spiseskje over ostemassen så du ikke får merker i ostekremen. Sett tilbake i kjøleskapet i ca 3-4 timer til geléen har stivnet.
  6. Skrell appelsin og skjær i én og én appelsinbåt, innimellom de hvite hinnene, slik at du kun har rene fine appelsinfileter. De legger du på rett før servering.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.