Ostekake i glass med appelsin
Nå går det mye i sitrusfrukt hos meg, særlig røde appelsiner. Jeg bruker muligheten siden man kun får tak i dem mellom januar og april. Røde appelsiner er søtere enn vanlige appelsiner og smaker helt nydelig!
I går laget jeg ostekake i glass med Savoiardi kjeks (fingerkjeks) dynket med appelsinjuice, ostekakefyll , appelsingele og røde appelsiner. En skikkelig god og frisk avslutning på et måltid.
Ingredienser
- 1 pakke Savoiardi kjeks (fingerkjeks)
- 2 appelsiner
- Ferskpresset appelsinjuice
- 2.5 dl vann + 1.5 dl vann (eller banding av vann og juice for mer smak)
- 1 pakke appelsingele
- 125 gram kremost naturell
- 1.5 dl lettrømme
- 2 ss melis
- 1,5 dl kremfløte
Slik gjør du
- Kok opp 2.5 dl vann og rør i appelsingelépulver til det er oppløst. Del appelsingeléen i to porsjoner. Ha 1.5 dl vann eller en blanding av appelsin juice og vann (for mer appelsinsmak) i den ene porsjonen med gelé. Den skal brukes til lokk på desserten. Den minste porsjonen skal blandes i kremen. Sett begge til side og avkjøl til romtemperatur.
- Visp sammen kremost og lettrømme. Sikt inn melis og visp til alt er godt blandet. Pisk kremfløte i en annen bolle til luftig krem. Vend kremen inn i ostemassen. Tilsett den minste porsjonen flytende og avkjølte geléen mens du rører. Pass på at alt blir godt blandet. Smak om det er søt nok.
- Finn frem glass. Dypp fingerkjeksen i appelsinjuice og la de trekke litt. Pass på at de ikke blir for bløte. Legg et lag fingerkjeks tett sammen i bunnen av porsjonsglassene. Brekk noen, for å fylle ut mest mulig.
- Fordel kremen over kjeksen. Sett ostekaken i kjøleskapet en time, til den har satt seg litt.
- Ta glassene ut av kjøleskapet. Øs forsiktig geléen med en spiseskje over ostemassen så du ikke får merker i ostekremen. Sett tilbake i kjøleskapet i ca 3-4 timer til geléen har stivnet.
- Skrell appelsin og skjær i én og én appelsinbåt, innimellom de hvite hinnene, slik at du kun har rene fine appelsinfileter. De legger du på rett før servering.