Nudelsalat med mandelsmør dressing
NOODLE SALAD WITH ALMOND BUTTER DRESSING RECIPE IN ENGLISH AT THE BOTTOM OF THIS POST👇🏽
Superenkel og smakfull nudelsalat som har alt. Jeg har brukt økologisk mandelsmør og litt chili fra Helios i tillegg til ingredienser som soya saus, lime, ingefær i dressingen. Dressingen er også helt super om man ønsker å bytte ut mandelsmør med peanøttsmør. Denne salaten har alt man trenger for å lage en næringsrik vegansk tallerken. Grønnsaker, stivelsesrik pasta, en dressing av mandelsmør og toppet med deilige økologiske cashewnøtter
I samarbeid med HELIOS #reklame
Ingredienser
- Nudler til 4 personer (alle typer nudler kan brukes)
- 1 pose baby leave mix salat
- 200 g sukkererter, grovhakket
- 200 g (en liten pose) reddiker, skjæres i skiver
- 1/2 løk
- 1/2 agurk skjæres i skiver
- Dressing :
- 4 ss mandelsmør eller peanøttsmør
- 1 ts frisk ingefær, finraspet eller finhakket
- 2 hvitløksfedd, finraspet eller finhakket
- 1 ss flytende honning
- 3 ss soya sauce
- 1 lime, saften
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts (eller mer)chiliflak
- 1 dl Cashew nøtter , hakkede
Slik gjør du
- Begynn med å koke nudler. Skjær opp grønnsakene og rasp hvitløk og ingefær til dressing.
- Bland sammen alle ingredienser til dressing og ha i litt og litt vann til den får en mer flytende dressing konsistens. Kok ferdig nudler. Skyll dem i kalt vann og har dem over i en salatbolle.
- Tilsett dressing og nesten alle salatingredienser (ikke salatblader og cashew nøtter), og blandt alt sammen godt. Smak til! Tilsett mer salt, lime eller chili om det trengs.
- Tilsett salatblader og bruk hendene til å løfte salatbladene varsom i nudler og de andre grønnsakene.
- Legg gjerne salaten over på et stort fat før du drysser ove hakkede cashewnøtter og frisk koriander.
NOODLE SALAD WITH ALMOND BUTTER DRESSING. Serves 4
Delicious and nourishing vegan salad with almond butter dressing
Ingredients
Noodles to serve 4 (all types of noodles can be used)1 bag of baby leave mixed salad
200 g sugar peas, coarsely chopped
200 g (a small bag) of radishes, cut in slices
1/2 onion, slices
1/2 cucumber, slices
dressing:
4 tablespoons almond butter or peanut butter
1 teaspoon fresh ginger, finely chopped or grated
2 garlic clove, finely chopped or grated
1 tablespoon runny honey
3 tablespoons soy sauce
1 lime, juice
1/2 teaspoon salt
1/2 tsp (or more) chili flakes
1 dl Cashew nuts, chopped