Marinert kalkunbiff og kantaloupe salsa
Marinated turkey steaks and cantaloupe salsa recipe in english at the bottom of the page👇🏾 Salsa med kantaloupe melon, chili og lime er et enkelt og friskt tilbehør. Serverer du det sammen med marinert kalkunbiff eller kylling har du et perfekt og lett sommermåltid.
Ingredienser
- 4 kalkunbiffer (eller kyllingebryst)
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts havsalt
- 1 ts spisskummen
- 1/2 ts malt koriander
- ½ ts pepper
- 3 ss frisk koriander, finhakket
- 4 ss olivenolje
- -
- SALSA
- 1 Kantataloupe, i terninger
- 1 liten rødløk, finhakket
- 1 liten neve frisk koriander, finhakket
- 1 liten chili finhakket eller bruk chiliflake
- 1 ts havsalt
- 1 - 2 lime, juice (smak til)
- 1 avokado, i terninger
- 2 ss olivenolje
Slik gjør du
- Blant alle ingredienser til kalkunmarinaden i en stor bolle. Legg i kalkun og bland godt så alt kjøtt blir dekket av den. Sett kjølig i ca en time til marinering.
- Lag Salsa ved å blande alle ingredienser untatt avokado. Den skal i til slutt, på en skånsom måte slik at den ikke blir most.
- Forvarm grillen til middels høy varme eller bruk en stekepanne. Stek kalkun i ca 6 minutter på hver side eller til den er gjennomstekt. Server med salsa
Marinated turkey steaks and cantaloupe salsa, serves 4
Salsa with cantaloupe melon, chili and lime is simple and fresh. If you serve it with marinated turkey steaks or chicken you will have a perfect summer meal.
2 garlic cloves, finely chopped
1 teaspoon sea salt
1 teaspoon ground cumin
1/2 teaspoon ground coriander
½ teaspoon freshly ground black pepper
3 tablespoons finely chopped fresh cilantro leaves
4 tablespoon olive oil SALSA:
1 cantataloupe, diced
1 small red onion, finely diced
3 -4 tablespoons finely chopped fresh cilantro leaves
1 small chili minced or use chiliflakes
1 teaspoon sea salt
1 -2 fresh lime, juice
1 peeled avocado, diced
2 ss olive oil
Ingredients
4 turkey steak ( or chicken breasts)2 garlic cloves, finely chopped
1 teaspoon sea salt
1 teaspoon ground cumin
1/2 teaspoon ground coriander
½ teaspoon freshly ground black pepper
3 tablespoons finely chopped fresh cilantro leaves
4 tablespoon olive oil SALSA:
1 cantataloupe, diced
1 small red onion, finely diced
3 -4 tablespoons finely chopped fresh cilantro leaves
1 small chili minced or use chiliflakes
1 teaspoon sea salt
1 -2 fresh lime, juice
1 peeled avocado, diced
2 ss olive oil
Reidun Eggesbø 11. september 2017 (17:56)
Salsaen er sensasjonell !!!!!
Aicha Bouhlou 11. september 2017 (20:26)
Tusen takk for fantastisk fin tilbakemelding!