Lakseceviche med mango og avokado
Recipe for salmon ceviche with mango and avocado in english, at the bottom of the page. Med min forkjærlighet for sitrus, fisk og lettlaget mat er ceviche blitt et fast innslag på mitt kjøkken. Ceviche er råmarinert fisk eller annen sjømat som blir marinert (kokt) i lime uten å bli kokt. Ceviche finnes i uttalige varianter og marineres tradisjonelt sett i alt fra 10 minutter til et par timer i sitrus. Det er mat som du får vann i munnen av bare av å se på ingrediensene.
Ingredienser
- 500 gram laks, skjæres i biter
- 4 - 5 lime, juicen
- 1 sitron, juicen
- 1 chilli, finhakket
- 1 rødløk, hakket
- 1 ½ ts salt
- 1 - 2 ts sukker
- 2 mango, skjæres i biter
- 2 avokado, skjæres i biter
- 2 ss olivenolje
- 3 ss frisk koriander, hakket
Slik gjør du
- Skjær fisken i pene tynne skiver eller terninger og legg i en bolle. Bland sammen sitrusjuice, sukker, salt, løk, chilli og pepper og hell over fisken. Dekk til fisken og sett kjølig til marinering i fra 15minutter til 1 time. Hell av mesteparten av marinaden når fisken har fått en kokt konsistens. Smak til med salt og tilsette mango, avocado, og hakket koriander. Drypp over olivenolje. Cevichen kan spises for seg eller sammen med tortillalefser, ris, søtpoteter eller litt brød til. Skal den serveres som forrett må oppskriften halveres.
Salmon ceviche with mango and avocado. Serves 4
Ingredients
500 grams of salmon, cut into chunks4 - 5 lime, juice
1 lemon, juice
1 chilli, finely chopped
1 red onion, chopped
1 ½ tsp salt
1-2 teaspoon sugar
2 mangoes, cut into chunks
2 avocados, cut into chunks
2 tablespoons olive oil
3 tablespoons fresh cilantro, chopped