Lakseburger med wasabi og ingefær ertepure

Recipe for salmon burger with wasabi and ginger mashed peas in english at the bottom of this page . 

lakse-burger-fremgangsm-1  salma-burger-fremgangsm-2- salma-burger-fremgangsm-3- salma-burger-fremgangsm-4-

Lakseburger med ingefær og wasabi ertepurre

Personer: 4

Ingredienser

  • 600 gram lakse filet, 4 porsjonstykker a 150 gram
  • 4 grove hamburgerbrød
  • 1 ts salt
  • Pepper
  • ½ sitron saft og revet skall
  • 2 ss nøytral olje, som rapsolje
  • 4 ss creme fraiche til servering
  • 3 gulrøtter, raspet
  • 2 ss eddik
  • 2 ts sukker
  • 1 pakke, 400 gram frosne erter
  • 2 ts wasabi
  • 2 ss fersk revet ingefær

Slik gjør du

  1. Begynn med å røre sammen eddik og sukker til sukkeret har løst seg opp . Bland i raspete gulrøtter og sett til side. Dryss salt, pepper og revet sitron skall over fiskestykkene. Varm oljen i steke panne og legg i fisken. Snu filetene etter ca 2 min og stek like lenge på andre siden . Trekk pannen av platen, press litt sitronsaft over fiskestykkene og la fisken stå litt mens ertepurre tilberedes. Kok opp vann og litt salt og legg i frosne erter. Kok opp og la trekke i et min. Slå av kokevannet og grovmos ertene med stavmikser og tilsett wasabi og fersk revet ingefær. Anrett laks på varme hamburgerbrød med raspet gulrot , ertepurre, creme fraiche og sylte agurk.

Salmon burger with wasabi and ginger mashed peas. Serves 4

Ingrediens

600 grams salmon filets, 4 serving pieces a 150 gram
4 hamburger buns
1 tsp salt
Pepper
½ lemon juice and zest grated
2 tablespoons neutral oil, like canola oil
3 carrots, grated
2 tablespoons vinegar
2 teaspoons sugar
1 package, 500 grams of frozen peas
2 teaspoons wasabi
2 tablespoons freshly grated ginger
4 tablespoons creme fraiche

Method

Start by stir together vinegar and sugar until the sugar has dissolved. Mix in carrots and set aside.

Sprinkle salt, pepper and grated lemon zest over the fish pieces. Heat oil in frying pan and add the fish filets. Turn the fillets after about 2 min and cook just as long on the other side. Pull the pan off the plate, have a little lemon juice over the fish pieces and let the fish rest while you cook the peas.

Boil water and a little salt and add the frozen peas. Boil and simmer for 1 minutt. Drain peas, and use a blender to mash. Add wasabi, fresh grated ginger, salt and pepper to peas, and process until blended, but still thick with small pieces of peas.

Serve salmonfilets on warm buns with carrots, mushy wasabi peas and crème fraiche.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.