Lakseburger med wasabi og ingefær ertepure
Ingredienser
- 600 gram lakse filet, 4 porsjonstykker a 150 gram
- 4 grove hamburgerbrød
- 1 ts salt
- Pepper
- ½ sitron saft og revet skall
- 2 ss nøytral olje, som rapsolje
- 4 ss creme fraiche til servering
- 3 gulrøtter, raspet
- 2 ss eddik
- 2 ts sukker
- 1 pakke, 400 gram frosne erter
- 2 ts wasabi
- 2 ss fersk revet ingefær
Slik gjør du
- Begynn med å røre sammen eddik og sukker til sukkeret har løst seg opp . Bland i raspete gulrøtter og sett til side. Dryss salt, pepper og revet sitron skall over fiskestykkene. Varm oljen i steke panne og legg i fisken. Snu filetene etter ca 2 min og stek like lenge på andre siden . Trekk pannen av platen, press litt sitronsaft over fiskestykkene og la fisken stå litt mens ertepurre tilberedes. Kok opp vann og litt salt og legg i frosne erter. Kok opp og la trekke i et min. Slå av kokevannet og grovmos ertene med stavmikser og tilsett wasabi og fersk revet ingefær. Anrett laks på varme hamburgerbrød med raspet gulrot , ertepurre, creme fraiche og sylte agurk.
Salmon burger with wasabi and ginger mashed peas. Serves 4
Ingrediens
600 grams salmon filets, 4 serving pieces a 150 gram4 hamburger buns
1 tsp salt
Pepper
½ lemon juice and zest grated
2 tablespoons neutral oil, like canola oil
3 carrots, grated
2 tablespoons vinegar
2 teaspoons sugar
1 package, 500 grams of frozen peas
2 teaspoons wasabi
2 tablespoons freshly grated ginger
4 tablespoons creme fraiche